Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Posjet prijateljskom gradu i župi Poing u Bavarskoj

Posjet prijateljskom gradu i župi Poing u Bavarskoj

Posjet prijateljskom gradu i župi Poing u Bavarskoj Posjet prijateljskom gradu i župi Poing u Bavarskoj
Nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

U duhu prijateljstva gradova i župa, delegacija grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, te porečke župe predvođena vlč. Milanom Zgrablićem, sudjelovale su na otvaranju nove crkve u  ovom bavarskom gradu koji danas broji 16 tisuća stanovnika, a ta brojka, zahvaljujući blizini Münchena i gospodarskom razvitku, stalno raste.

Na otvorenju nove crkve u nedjelju, 10. lipnja 2018. sudjelovalo je više od dvije tisuće posjetitelja, među kojima i predstavnici distrikta Ebersberg, ostalih gradova iz regije te grada Poinga, dok je svečano misno slavlje predvodio njemački kardinal i minhenski nadbiskup Reinhard Marx.

- Predstavnici grada i župe još su prije nekoliko godina sudjelovali na postavljanju kamena temeljca za ovu crkvu, pa mi je drago da danas možemo sudjelovati na obilježavanju važnog događaja za naš prijateljski grad Poing, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji se tijekom posjeta Poingu susreo i s gradonačelnikom te predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu.

Podsjetimo, upravo je član hrvatske zajednice u Poingu Ivo Sadrić bio istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, koje je danas preraslo i u kumstvo dviju župa, dok se intenzivno radi na predstavljanju destinacije Poreča u ovom dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista. Osim toga, Poreč trenutno s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenama učenika, edukacijama za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama.

IN ITALIANO...