Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Manifestacija „Pace in bici“

Dana 5. kolovoza s početkom u 11 sati ispred dvorane Žatika, zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović prisustvovala je ispraćaju 50 talijanskih biciklista u sklopu manifestacije „Pace in bici“.

U pozdravnom govoru istaknula je da je Poreč tradicionalno grad sporta, grad u kojem su se održale mnogobrojne biciklističke utrke, grad po kojem je nosila naziv uskotračna željeznica koja je stizala do Trsta, a dijelom kojem su prolazili sudionici gore navedene manifestacije. Riječ je o tradicionalnoj pacifističkoj manifestaciji koja osim samog promicanja sportskog duha ima za cilj i borbu za slobodni svijet.

Po prvi put ove godine manifestacija započinje van talijanskih granica. Biciklistička povorka je iz Poreča krenula prema Vižinadi da bi u popodnevnim satima stigla do Grožnjana. Prvi dan povorke završio je u Bujama. Manifestacija traje četiri dana. U ponedjeljak 6. kolovoza u Bujama će biti obilježeno sjećanje na žrtve Hirošime gdje je 6. kolovoza 1945. bačena prva atomska bomba. Iz Buja će povorka krenuti prema Kopru i Trstu, da bi nakon prolaska nekim mjestima u regiji Friuli, bila okončana u četvrtak, 9. kolovoza završnom svečanošću u Avianu (PN) ispred baze USAF.