Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Kontrola gospodarskih sadržaja u gradu

Kontrola gospodarskih sadržaja u gradu

Tijekom posljednja dva tjedna, u nekoliko navrata izvršene su službene kontrole na nekolicini gradskih javnih površina na kojima se nalaze trgovački sadržaji (klupčice, štandovi, kiosci i ostalo).

Cilj je bio utvrditi način korištenja dodijeljenih javnih površina, jesu li iste korištene od tvrtki i obrta koje imaju odobrenje, je li roba koja se prodaje odgovarajuća izdanom odobrenju, otkrivanje krivotvorina i robe sumnjivog porijekla, sankcioniranje i sprječavanje „divljih“ prodaja po ulicama i trgovima, utvrđivanje rada bez radne dozvole te obavljanje gospodarske djelatnosti od strane stranih državljana koji nemaju reguliran status u RH. Također, u svrhu provedbe daljnjih službenih postupaka, legitimiran je određeni broj osoba zatečenih na trgovačkim sadržajima te ulicama i trgovima.

Zajedničku kontrolu izvršile su službene osobe Grada Poreč-Parenzo, Državnog inspektorata i Policijske postaje Poreč, svako u okviru svojih nadležnosti.

Navedene institucije i nadalje će surađivati te kontrolirati gospodarske sadržaje u Gradu, a sve u cilju prepoznavanja i sankcioniranja nepravilnog korištenja istih, a posebno svih oblika preprodaje ili ustupanja korištenja dodijeljenih javnih površina drugim korisnicima. Grad Poreč-Parenzo, na svaki oblik preprodaje odnosno nelegalnog korištenja javnih površina gleda kao na najteži oblik prekršaja, budući da se na taj način onemogućava korištenje javnih površina korisnicima kojima je to uistinu potrebno u smislu popravljanja materijalnog položaja njih samih i njihovih obitelji, dok pojedinci prihoduju koristeći te iste površine na nekorektan i protuzakonit način.