Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Počela treća smjena Ljetnog kampa

Počela treća smjena Ljetnog kampa

Na rotondi Gradskog kupališta jutros se opet orilo: „Eooo Poreč!“. 85 mališana upisanih u treću smjenu u prisustvu roditelja, nona i nonića pozdravom Ljetnog kampa pozdravilo je dizanje zastave Kampa na početku još jedne ljetne smjene.

Organizirano slobodno vrijeme djece i mladih jedan je od zahtjeva današnjeg vremena  u cilju pružanja pomoći dječjem rastu i razvoju. Poreč je specifična sredina, obilježena neujednačenom dinamikom života tijekom ljetnih i zimskih mjeseci. Velik broj roditelja tijekom ljeta prekovremeno radi i nedovoljno boravi sa svojom djecom zbog objektivnih okolnosti, stoga je zahtjev za osiguravanje programa koji promiču slobodno vrijeme jedan od prioritetnih zadataka Grada Poreča-Parenzo, naročito u ljetnim mjesecima. Program Ljetnog kampa održao se tijekom niza godina, kao jedno od vrlo kvalitetnih rješenja za stjecanje novih znanja i vještina djece kroz igru i zabavu uz stručno vođenje, te danas predstavlja značajnu pomoć roditeljima u ljetnom periodu, kada najintenzivnije rade. Grad Poreč-Parenzo i ove godine nastavlja sa sufinanciranjem ovog oblika aktivnosti namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo sudjeluju u ekonomskoj cijeni boravka djeteta u Ljetnom kampu 2012. godine sa iznosom od 600,00 kuna po djetetu, po smjeni, a preostali iznos (660,00 kuna) snosi Grad Poreč-Parenzo. Roditelji dvoje ili više djece imaju određene olakšice u plaćanju participacije, tako drugo dijete plaća 450 kuna, treće i svako naredno po 300 kuna. Navedeni se popust ostvaruje ako djeca zajedno pohađaju istu  smjenu.  

Troškove boravka djece u socijalnoj potrebi snosi Grad Poreč-Parenzo. Program se realizira u suradnji sa Crvenim križem u Poreču, koji svojim vozilom djecu koja nemaju osiguran prijevoz besplatno prevozi. Za potrebe organiziranog provođenja slobodnog vremena djece i mladih tijekom ljetnih praznika, Grad Poreč-Parenzo u 2012. godini osim projekta „Ljetni kamp“ podupire i provođenje ostalih ljetnih programa i kampova, kao što su: košarkaški, odbojkaški, nogometni, boćarski i dr.