Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Porečani prvi na dječjoj olimpijadi

Na natjecanju vrtićke djece u trčanju na 50 metara, štafeti 4 puta 25 metara, skoku u dalj, bacanju teniske loptice, te malom nogometu porečki mališani su apsolutni pobjednici.

7. olimpijski festival dječjih vrtića održan je danas u Rovinju. Na finalnoj sportskoj manifestaciji je sudjelovalo osam vrtića iz Istarske županije koji su prethodno pobijedili na lokalnim prednatjecanjima.

Za dječja natjecanja u trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju teniske loptice, štafeti 4 puta 25 metara te malom nogometu interes raste iz godine u godinu, a ove je godine korzo natjecanja prošlo 1800 djece. Apsolutne pobjednike , djevojčice i dječake iz dječjeg vrtića Radost je dočekao Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić te im čestitao na osvojenom zlatu.

Prvo su mjesto osvojili u disciplini skok u dalj djevojčice i dječaci. U posebnoj disciplini, malom nogometu, djevojčice su zauzele četvrto mjesto, ali su prosjek popravili dječaci zauzevši prvo. U disciplini štafeta 4 puta 25 metara muška je ekipa bila prva, dok je ženska bila treća.

Trčanje na 50 metara je disciplina u kojoj su se djevojčice iz dječjeg vrtića Radost pokazale najbržima, dok su dječaci zauzeli četvrto mjesto. Zasluge za prvo mjesto na 7.olimpijskom festivalu dječjih vrtića ide djevojčicama i dječacima, ali svakako valja naglasiti veliki angažman teta, rukovodstva vrtića i trenera. Prema zbroju svih disciplina nakon Poreča koji je osvojio prvo mjesto slijede: 2. Umag, 3. Buzet, 4. Rovinj, 5. Pazin, 6. Labin, 7. Fažana i 8. Pula.

Sponzori dječje olimpijade su Hrvatski olimpijski odbor i Savez sportova Istarske županije, a pokrovitelji Istarska županija i gradovi domaćini.

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
Porečani prvi na dječjoj olimpijadi
Porečani prvi na dječjoj olimpijadi
Porečani prvi na dječjoj olimpijadi
Porečani prvi na dječjoj olimpijadi