Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Praznici iz snova u Ljetnom kampu Poreč - Ljetni kamp 2012 (1) Praznici iz snova u Ljetnom kampu Poreč - Ljetni kamp 2012 (2) Praznici iz snova u Ljetnom kampu Poreč - Ljetni kamp 2012 (3) Praznici iz snova u Ljetnom kampu Poreč - Ljetni kamp 2012 (4) Praznici iz snova u Ljetnom kampu Poreč - Ljetni kamp 2012 (5)

Praznici iz snova u Ljetnom kampu Poreč

Ljeto nam je tu, a djeca ne trebaju maštati o ljetovanju i odmoru jer nezaboravne aktivne praznike i odmor iz snova 16. godinu za redom nudi Ljetni kamp Poreč.

Osim dobre vibre i predivne plaže, kamp našim mališanima nudi siguran odmor uz stručno vodstvo i brigu, mnoštvo zabave, maštovite edukativne programe i radionice, velik broj novih prijatelja te nezaboravnih ljetnih iskustava.

U II. smjenu Ljetnog kampa je upisano 95 djece. Nakon jutarnjeg okupljanja, treneri pripremaju djecu za igre u moru. Kape na glave, kreme s visokim zaštitnim faktorom na tijelo i mališani su spremni. Grupa djece odlazi u pješčanik i gradi dvorce, kule i kućice, drugi pak kreću na radionicu penjanja. Većina ih, ipak kako i sami kažu, najviše voli aqvagan i plivanje pa je tamo najveća koncentracija djece i trenera. Valja istaknuti kako su sva djeca „proplutala“,  a to znači, kako nam objašnjava koordinator kampa Jadranko Vrus, da uz pomoć daske uživaju u moru bez straha.  20 djece je i proplivalo pa otkriva niz novih mogućnosti i igara na vodi.

Boravak u kampu je zamišljen kao spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije, prijateljstva i zabave. Dok ljetuju i bezbrižno uživaju u moru, djeca imaju mogućnost nešto i naučiti. Od edukativnih programa djeca pohađaju eko radionicu koja se ove sezone pokazala punim pogotkom, a na istoj razgovaraju o problemima čistoće vode, o štednji vode i slično; uz stručni tim Crvenog križa Poreč slušaju predavanja o kodeksu ponašanja i sigurnosti na moru. Tu su i porečki jedriličari koji svoja znanja i iskustva nesebično prenose na porečke mališane.  

Nakon prijepodnevnih sportskih programa, poslije podne je rezervirano za kupanje, igranje maštovitih igara uz glazbu i zabavu na plaži. U svakoj su smjeni organizirani i jednodnevni izleti do obližnjih turističkih destinacija.

Za sigurnost djece i cjelodnevnu skrb za vrijeme boravka u kampu zaduženi su profesori, kreativni voditelji, sportski treneri, i ostalo educirano i iskusno osoblje Ljetnog kampa Poreč.

Podsjetimo kako Kamp i ove godine organizira i sufinancira Grad Poreč-Parenzo, a provodi ga Happy time d.o.o. Poreč. Kamp se odvija kroz 3 smjene i to: I. smjena od 25.6. do 7.7., II. smjena od 9. do 21.7. i III. smjena od 23.7. do 4.8. Smjene će trajati 12 dana od 7,30 do 15 sati, u sve radne dane i praznike, osim nedjeljom.