Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Grad Poreč - Parenzo nije sudjelovao u izdavanju dozvole za rad terase na Peškeri

Informiramo Vas da Grad Poreč - Parenzo nije sudjelovao u postupku izdavanja dozvole za rad na ugostiteljskoj terasi u ulici N. Tesle, između BIPA-e i DM-a. Sve gospodarske subjekte na parceli k.č.br. 369, K.O. Poreč (klupčice i ugostiteljska terasa), kao i obližnju drogeriju,  kojom je s prethodnim sadržajima ometen promet, ugovorila je ista tvrtka – vlasnik predmetne parcele – Riviera Adria d.d..

Grad Poreč - Parenzo nije imao nikakvih saznanja o namjeri sklapanja ugovora između Riviera Adrie d.d.  i vlasnika ugostiteljske  tvrtke. Nakon početka postavljanja terase, na intervenciju službenih osoba Grada, tvrtka Riviera Adria d.d. poslala je Gradu zahtjev za izdavanjem Suglasnosti za obavljanje djelatnosti na površini koja nije u vlasništvu Grada, a ima pristup s javno-prometne površine. Kako je zahtjev zaprimljen kao nepotpun i neodređen u smislu namjene budućeg sadržaja, zatražena je nadopuna, koja zajedno sa potrebnom popratnom dokumentacijom još nije zaprimljen.

U međuvremenu je ugostitelj koji je započeo s postavljanjem terase pokrenuo postupak utvrđivanja uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pri Službi za gospodarstvo Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, a temeljem odredbi Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina „restorani“, „barovi“, catering objekti“ i „objekti jednostavnih usluga“. Smatramo da se radi o presedanu, obzirom da se usluživanje gostiju obavlja preko pješačkog prijelaza te da je terasa udaljena 50-tak metara od ugostiteljskog objekta kojem pripada.