Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Finalna večer festivala Melodije Istre i Kvarnera na Narodnom trgu u Poreču, 23. lipnja

Finalna večer festivala Melodije Istre i Kvarnera na Narodnom trgu u Poreču, 23. lipnja

Finalna večer festivala Melodije Istre i Kvarnera na Narodnom trgu u Poreču, 23. lipnja
Poreč, 24. svibnja 2018. - Pedeset i četvrto izdanje ljetnog glazbenog festivala Melodije Istre i Kvarnera svoju će finalnu večer održati u Poreču, 23. lipnja 2018. godine na Narodnom trgu ispred gradskog kazališta, najavljeno je na konferenciji za novinare u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo.

- Zašto MiK? Poreč je top destinacija na Jadranu po broju i raznolikosti manifestacija i svakako smo grad u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, ali MiK je za naše prostore više od festivala. On spaja našu tradiciju, čakavštinu i melodiju u festival koji pripada svima i koju trebamo njegovati. Siguran sam da će za takvo događanje postojati veliki interes kako u Poreču tako i u okolici i da će vizura gradskog kazališta u pozadini biti najljepša kartulina, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Festival MiK u Poreč se vraća nakon petnaest godina, a ovo će biti peti put da Poreč ugošćuje finalnu večer.

Direktor festivala Andrej Baša naglasio je kako je MiK, osim kulturološkog značaja i njegovanja tradicijske vrijednosti i pripadanja, važan dio i turističke ponude. – Turizam se bazira na osjećaju prema lokalnim vrijednostima. I mi, kad putujemo, želimo vidjeti, čuti i doživjeti nešto lokalno, rekao je Baša, pohvalivši trud svih gradova domaćina u održavanju ove tradicije.

U svoju pedeset i četvrtu godinu MIK ulazi znatno pomlađen, a to potvrđuje veliko zanimanje mladih za ovaj jedinstveni festival. Ove godine raspjevana će karavana krenuti iz Pule 15. lipnja te će nakon toga posjetiti Rijeku 17., Krk 18., Opatiju 19. i Kastav 20. lipnja, a svoj će put završiti 22. i 23. lipnja u Poreču, gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala. MiK će tako krenuti i završiti u Istri, a karavana će zastati i pauzirati 16. i 21. lipnja zbog utakmica koje će tih dana hrvatska reprezentacija igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Kako je najavio direktor festivala Andrej Baša, publika će moći čuti i vidjeti 18 novih skladbi, a posebno ga veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača koji su potvrda da je MIK itekako zanimljiv festival mladima, ali i da festival ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti osam debitanata ali i svima poznati veterani, nastupit će čak tri klape, a zastupljeni su doista razni glazbeni žanrovi.

- Ulaz na festival je za sve besplatan. Zahvaljujemo se na ovoj lijepoj gesti gradu domaćinu Poreču, rekao je producent festivala Vjeko Alilović. Nadodao je kako je želja da krajem lipnja svoj grad predstave i učenici osnovnih škola, a obećao je i visoku produkciju te pomlađeni orkestar na porečkoj finalnoj večeri za koju je rezervirano osamsto sjedećih mjesta na Narodnom trgu.

Festival zajednički organiziraju MiK i gradovi domaćini, a sredstva za ovu manifestaciju predviđena su u gradskom proračunu. Tijekom dvije noći festivala, promet će se odvijati pod posebnom regulacijom o čemu će svi biti pravovremeno informirani.

IN ITALIANO...