Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poreč predstavio Katalog investicijskih projekata predstavnicima dvadesetak stranih veleposlanstava u Hrvatskoj

Poreč predstavio Katalog investicijskih projekata predstavnicima dvadesetak stranih veleposlanstava u Hrvatskoj Poreč predstavio Katalog investicijskih projekata predstavnicima dvadesetak stranih veleposlanstava u Hrvatskoj
Predstavnici Grada Poreča-Parenzo predstavili su u srijedu, 16. svibnja 2018. u Zagrebu, u sklopu sastanka dvadesetak predstavnika stranih ambasada, članica diplomatskog zbora u Hrvatskoj, prvo izdanje Kataloga investicijskih projekata. Radi se o dokumentu koji na jednom mjestu okuplja gradske projekte i investicijska područja, kojim će Grad stupati u kontakt s potencijalnim poslovnim partnerima, poduzetnicima i investitorima.

Na jednom su mjestu tako sažeti projekti s osnovnim informacijama poput lokacija, vrijednosti, vlasničke strukture i kratkog opisa projekta, te prostornim planovima i uvjetima.

- Ovo je tek prvo izdanje Kataloga, želja nam je da u potpuno dovršenom izdanju okupimo sve gradske, ali i privatne projekte i investicijska područja, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. – Osim toga, ovdje se radi o materijalu koji će se redovno nadopunjavati, ažurirati i ovim putem koristim priliku da pozovem sve fizičke i pravne osobe, koje posluju ili žive u Poreču i imaju pripremljene investicije da ih prijave na mail adresu info@porec.hr do 20. lipnja 2018. Ekipa koja radi na sastavljanju ovog Kataloga tako će kontaktirati prijavitelje, uključiti investicije u Katalog i voditi računa o daljnjoj komunikaciji s potencijalnim investitorima putem promocije na međunarodnim gospodarskim sajmovima, susretima s veleposlanicima, potencijalnim poslovnim partnerima., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Na predstavljanju su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Poreča Elio Štifanić i pročelnik za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin, koji su okupljenim predstavnicima ambasada prikazali glavne značajke Poreča, gospodarsku sliku i subjekte u gradu te neka od zanimljivijih investicijskih područja u Poreču. Okupljeni predstavnici veleposlanstava Italije, Danske, Izraela, Poljske, Češke, Indije i ostalih iskazali su interes za porečki Katalog i projekte servisnih i gospodarskih zona, te projekte u stanovanju i turizmu, uz želju da sa ostalim članovima diplomatskog zbora posjete Istarsku županiju i Poreč, te obiđu navedena investicijska područja i projekte.

 

Dodatni materijali