Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Prvi BioGi Forum u Poreču

Danas, 10.  svibnja 2018. u Istarskoj Sabornici održan je Prvi BioGI Forum, namijenjen proizvođačima, potrošačima, svima koje zanima proizvodnja i potrošnja bio proizvoda.

Skup je pozdravio gradonačelnik Loris Peršurić koji je istaknuo da su Poreč i okolica poznati po vrhunskim proizvodima, kao što su vino i maslinovo ulje. Budući da je potražnja za bio proizvodima sve veća, nameće se potreba za ovakvim susretima, na kojima se mogu razmijeniti iskustva i saznati dragocjene informacije.

Poreč je jedini grad u Republici Hrvatskoj član udruge organskih gradova Europe pa je današnji događaj nastavak rada prema smjernicama donesenim na potpisivanju sporazuma u Parizu u siječnju ove godine.

Prisutne je pozdravio i Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu koji tokom svog mandata posvećuje pažnju i temama vezanim za poljoprivredu i o ulozi koju proizvodnja bio proizvoda ima u životu svakog pojedinca zbog brige o očuvanju zdravlja koja predstavlja zadatak svake zajednice. Važna je i zaštita izvornosti vrhunskih proizvoda koji se uzgajaju i u Istri i po kojima je ona poznata, kao što su maslinovo ulje, vino, pršut, češnjak. 

Na konferenciji su održane tri panel diskusije na temu pozicioniranja bio proizvoda na tržištu, bio potencijala Istre i Hrvatske, BioGI iskustava u Europskoj uniji.

IN ITALIANO...