Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Posjetite besplatno predavanje mr. krim. Željka Cvrtile "Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ u Obrtničkom domu

Udruženje obrtnika Poreč i Grad Poreč-Parenzo zajednički organiziraju predavanje magistra kriminalistike gospodina Željka Cvrtile. Predavanje pod naslovom „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ održat će se u Obrtničkom domu, Partizanska 5a, Poreč u utorak 15. svibnja 2018. godine s početkom u 18 sati.

S obzirom na to da se tijekom ljetne sezone povećava fluktuacija populacije, ujedno se povećavaju i kaznena djela na području grada Poreča, te ovim predavanjem se želi skrenuti pažnja stanovnicima grada, obrtnicima, poduzetnicima i voditeljima odjela sigurnosti i zaštite u hotelskim tvrtkama na potrebu samozaštite i prevencije. Kriminalna događanja nisu iznimka na području Poreštine, već su ona uobičajena  u i oko svih turističkih destinacija. Kako bi pojačali svijest građana o potrebi samozaštite i postupanju nakon kriminalnih radnji na štetu osoba i imovine, pozivamo sve zainteresirane da se odazovu predavanju. Na predavanju „Zaštita privatne imovine u turističkoj sezoni“ obradit će se sljedeće teme:

1.         Obilježja turističkog kriminaliteta,

2.         Okolnosti koje pogoduju turističkom kriminalitetu,

3.         Razlika između profesionalnih i prigodnih počinitelja,

4.         Što može poduzeti policija i Državno odvjetništvo,

5.         Koje mjere samo zaštite možemo poduzeti,

6.         Razjašnjavanje osobnih slučajeva kriminalnih napada sudionika seminara,

7.         Odgovori na pitanja sudionika seminara po navedenim temama.

Mr. krim Željko Cvrtila, u Ministarstvu unutarnjih poslova proveo je u razdoblju od 1987. – 2009. godine. Godine 2008. na Poslijediplomskom studiju iste škole stječe stručno zvanje magistra kriminalistike. Umirovljen je u najvećem policijskom zvanju – Glavni policijski savjetnik. Od 2009. godine konzultant je za javnu i privatnu sigurnost. Tijekom radnog vijeka prolazi policijske poslove od izvršitelja: policajca specijalca, pozornika, vođe ophodnje, detektiva, inspektora, preko srednjeg rukovoditelja: vođe sektora, vođe grupe, šefa smjene, pomoćnika i načelnika Policijske postaje, do rukovoditelja najvišeg ranga: načelnika odjela unutarnje kontrole i zaštite svjedoka, te Uprave kriminalističke policije (pomoćnik glavnog ravnatelja policije). Obnašao je niz poslova specijalne, temeljne i kriminalističke policije, te unutarnje kontrole. Učestvovao je i u više domaćih i međunarodnih stručnih skupova, seminara i tečajeva, a pokretač je voditelj ili sukreator više različitih projekata. Objavio više od pedeset članaka s područja kriminaliteta i sigurnosti u časopisima.