Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Četrdeset godina prijateljstva Poreča i Massa Lombarde

Četrdeset godina prijateljstva Poreča i Massa Lombarde

Četrdeset godina prijateljstva Poreča i Massa Lombarde Četrdeset godina prijateljstva Poreča i Massa Lombarde Četrdeset godina prijateljstva Poreča i Massa Lombarde
U povodu proslave Dana grada i četrdeset godina prijateljstva Poreča i Massa Lombarde, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i zamjenici Nadia Štifanić Dobrilović, Elio Štifanić i Sanja Oplanić, predsjednik gradskog Odbora za međunarodnu suradnju Arduino Matošević te predsjednik Zajednice Talijana Poreč Ugo Musizza i njegov prethodnik Graziano Musizza, održali su prijem za delegaciju Massa Lombarde u sastavu gradonačelnik Daniele Bassi i zamjenica Carolina Ghiselli.

Naime, tadašnje Općina Poreč i Comune di Massa Lombarda potpisale su 7. lipnja 1978. godine Povelju o bratimljenju. U ime Poreča Povelju je potpisao je tadašnji predsjednik Skupštine Općine Poreč Aleksandar Ribarić, dok je isto za Općinu Massa Lombarda Radames Franzaroli.

- Iako su se vremena od sedamdesetih značajno promijenila, Massa Lombarda bila je i ostala pravi prijatelj našem gradu, rekao je uvodno gradonačelnik Peršurić na prijemu. -  Upravo zato, danas vam se želimo zahvaliti što ste svih četrdeset godina bili blizu, posebno u teškim vremenima početkom devedesetih, podsjetio je Peršurić na suradnju dviju općina tijekom ratnih godina, kada je Massa Lombarda uz ostale oblike pomoći, poslala i 1400 panettona za porečke osnovnoškolce, kako bi im uljepšala blagdane.

Gradonačelnik Bassi zahvalio se na prijemu i prijateljstvu, podsjetivši kako gradovi osim dugogodišnjeg prijateljstva dijele i brojne zajedničke teme i ideje, ali i ulice nazvane po zbratimljenom gradu. Uz delegaciju Massa Lombarde, prijemu se pridružila i delegacija prijateljskog grada Segrate u sastavu gradonačelnik Paolo Micheli i glasnogovornik Alessandro Ferrari, s kojim je Poreč u prijateljskim odnosima od 2006. godine.

Završno, gradonačelnik Peršurić uručio je zahvalnicu Grada Poreča-Parenzo Massa Lombardi, a delegacije su potom zajedno položile vijence na spomenik NOR-u pokraj gradske palače, prije odlaska na svečanu sjednicu povodom proslave Dana grada i Dana oslobođenja Poreča.

IN ITALIANO...