Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradu s ljubavlju

Gradu s ljubavlju

Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju Gradu s ljubavlju
Na Trgu slobode u subotu, 28. travnja 2018., dopodne krceto djecom i odraslima, puno dobre energije, boja, plesa, mirisa i osmjeha! Slavili smo smo rođendan našeg grada na DND način. Počeli smo crtajući – u Ex tempore je sudjelovalo čak 30 djece, najmlađa Ema Čeak, stara tek tri godine, očito je odlična crtačica, jer je već pri prvom pokušaju osvojila trteću nagradu.

Drugo nagradu osvojilo je svestrani Marin Štefanac, a prvu sedmogodišnja Maria Krizmanić. Djeca su imala zadatak crtati vedute grada pod motom „U proljeće moj grad procvate“, a vodila ih je Venis Gregorović. Njihove radove ocjenjivali su Sebastijan Vojvoda i Marina Đelalija, a nagrade, pribor za crtanje, koje je osigurao Grad podijelio je djeci osobno gradonačelnik Loris Peršurić. Najbolja crtačica dobila je i ulaznicu za cijelu obitelj od našeg vjernog sponzora, Istralandije.

Prije podjele nagrada crtačicam ai crtačima na Trgu je prštalo od muzike, plesa i palačinki koje su pekle volonterke Iva i Iris. U plesnom dijelu led su probile najmlađe plesačice, djevojčice iz Plesaončice koju vodi Andreja Široki. Leptirice su bile samouvjerene i zagrijale parter za najmlađe break dancere Valentina Gašparinija.

Blok koji su pripremili u Udruzi mladih USB otvorio je nastup plesne grupe Happy koju volonterski već godinama vodi Adila Bidžos za osobe s posebnim potrebama. „Music makes me loose control“ otplesao je duo Emili i Nina, na koreografiju Leonarde Lovreković. Nakon njih Trg su preplavile mnogobrojne Adiline Zvrkice, a Emily Knapić pokazala je da plesati može i sama – koreografiju joj je prirpemila također Leonarda. Starija grupa breakera i publika posebno su podržali jedinu breakericu Doru, a USB  „seniorke“ zaključile su plesni program i pozvale okupljene da im se pridruže zajedničćkim plesom obilježiti i Svjetski dan plesa. Tu dobru energiju poslali smo s Trga zračnom poštom do USB-ovke Elisabeth Wertheim uz želju za temeljit oporavak.

Dvosatna proslava rođendana Poreča odvijala se ispod platna koju su oslikala djeca u likovnoj radionici s Venis Gregorović – s platna stihovi himne DND-a Poreč (tekst Ivana Domazet, glazba Gordan Gregorović) pozivaju: „Uzmi kist za sebe i druge, obojimo svijet bojama duge“.  Gradonačelnik je lijepo poentirao -nema boljeg načina proslaviti rođendan grada, nego s djecom.

DND

IN ITALIANO....