Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Izvješće s 34.sjednice Gradskog vijeća

Na 34. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo  održanoj u četvrtak, 26.travnja  2012. godine prihvaćene su sljedeće točke Dnevnog reda:

-        Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo za razdoblje srpanj - prosinac 2011. Godine

-        Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Poreča-Parenzo za 2011. godinu te Odluka o raspodjeli rezultata za 2011. godinu  

-        Izvješće o  izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2011. godinu

-        Izvješća o ostvarivanju programa javnih potreba u društvenim djelatnostima u sklopu kojih: Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u predškolskom obrazovanju za   Grad Poreč-Parenzo u 2011. godini;  Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u obrazovanju za Grad Poreč-  Parenzo u 2011. godini; Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u kulturi za Grad Poreč-Parenzo   u 2011. godini, Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u sportu za Grad Poreč-Parenzo u  2011. godiniIzvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi za Grad  Poreč-Parenzo u 2011. godini; Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u zdravstvenoj zaštiti za Grad  Poreč-Parenzo u 2011. godini; Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi za Grad Poreč - Parenzo u 2011. godini, te   Izvješće o ostvarenju Programa javnih potreba u ostalim programima u   društvenim djelatnostima za Grad Poreč-Parenzo u 2011. godini.

 

Nadalje na 34. Sjednici Gradskog vijeća prihvaćena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o porezima Grada Poreča i Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za povjeravanje obavljanja komunalnih  poslova sanacije i rekonstrukcije dijela JR u naselju Červar Porat, te  Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za provođenje mjera zaštite bilja te   suzbijanje nepoželjne vegetacije na području Grada Poreča-Parenzo u 2012. i   2013. godini.  

Gradsko je vijeće prihvatilo Odluku o izboru najpovoljnijih ponuda na prvom javnom natječaju za prodaju   poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada   Poreča-Parenzo.

 

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 26.travnja 2012. Prihvaćene su redom odluke:

-Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o utvrđivanju prijedloga članova     Upravnog vijeća Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula  

            -Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta OŠ Poreč  

-Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta TOŠ Bernardo   Parentin Poreč

-Odluka o opozivu i imenovanju članova nadzornog odbora trgovačkog društva   Parentium d.o.o.   Poreč  

-Odluka o opozivu i imenovanju članova nadzornog odbora trgovačkog društva   Stan d.o.o. Poreč  

- Odluka o utvrđivanju prijedloga za opoziv i imenovanje članova nadzornog   odbora trgovačkog društva Dom Poreč d.o.o.   

-Odluka o utvrđivanju prijedloga za opoziv i imenovanje članova nadzornog   odbora trgovačkog društva Zračna luka Pula d.o.o.   

-Odluka o utvrđivanju prijedloga za opoziv i imenovanje članova nadzornog   odbora trgovačkog društva Istarski vodovod d.o.o. Buzet   

-Odluka o utvrđivanju prijedloga za opoziv i imenovanje članova nadzornog   odbora trgovačkog društva Usluga Poreč d.o.o.

 

Na kraju 34. Sjednice prihvaćen je Zaključak o dodjeli priznanja Grada Poreča - Parenzo - POVELJA 30. april za   2012. godinu. Odlukom vijeća nagrađeni su: tvrtka Agrolaguna, Dušan Baćac i Stjepan Lukačić.

 

AGROLAGUNA je tvrtka čije se poslovanje odvija u više proizvodnih cijelina: vinogradarstvo, maslinarstvo, stočarstvo, ratarstvo i povrtlarstvo u primarnoj proizvodnji, te nadalje u proizvodnji vina, maslinovog ulja i sira.

Od 2004. godine Agrolaguna je u sastavu Agrokora d.d. koji u nju ulože više od 25 miliona eura putem direktnih investicija i dodatnih 27 miliona kuna putem operativnog leasinga. Od posrnulog diva postaje vrlo respektabilna kompanija sa novim nasadima i novim i kvalitetnijim proizvodima.

Jednom riječju, želimo istaći da je AGROLAGUNA d.d. Poreč zaslužna ne samo za očuvanje poljoprivredne proizvodnje i radnih mjesta na našem području, nego je zaslužna i za očuvanje autohtonih sorti grožđa i maslina, iz kojih se danas dobijaju vrhunski proizvodi, čime se promiče ime našeg grada u državi i svijetu, te joj se zbog svega toga dodjeljuje priznanje Grada Poreča-Parenzo za 2012. godinu, - Povelja 30. april.

 

Gospodin DUŠAN BAĆAC je od 1982. godine stanovnik našeg grada, a kao učitelj glazbene kulture već punih dvadeset godina preuzima i vodi Dječiji puhački orkestar Porečki delfini.

Velikom ljubavlju i entuzijazmom okuplja djecu i mladež koja u zajedničkom druženju i svirci nalaze veliko zadovoljstvo. Pod njegovim vodostvom Porečki delfini nastupaju tijekom svih svečanosti i prigoda te organiziraju i posebene samostalne koncerte, uz brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu.

Dušan Baćac je svojim djelovanjem, kao vrijedan muzikolog i pedagog zajedno sa svojim Porečkim delfinima, u ovih davadest jubilarnih godina, doprinio promicanju imena Grada Poreča u zemlji i inozemstvu, pa mu se prigodom njegovog odlaska u mirovinu i svega do sada učinjenog, dodjeljuje zasluženo gradsko priznenje Povelja 30. april.

 

Gospodin STJEPAN LUKAČIĆ je 1992. godine, nakon nekoliko godina mirovanja Stolnoteniskog kluba Poreč, počeo sa njegovim radom i treniranjem. Odmah je organizirao tenisku školu i već nakon par godina Klub zauzima četvrto mjesto među osamdeset klubova u Hrvatskoj. Njegovi su učenici osvojili jedanaest titula prvaka Hrvatske, pet kadeta/kadetkinja igarali su za državnu reprezentaciju, a u zbirci imaju preko 500 osvojenih pehara i preko 300 medalja. Pored Poreča osniva stolnoteniske klubove i uspješno djeluje u Višnjanu, Sv. Lovreču, Taru i još u pet mjesta u našoj bližoj okolici.

Sve navedeno gospodin Stjepan Lukačić radi na dobrovoljnoj osnovi, a pored treniranja i odgoja mladih, organizator je mnogih značajnih sportskih priredbi putem čega je stolni tenis i sport spoio sa turizmom. Svojim dugogodišnjim djelovanjem promiče ime našeg grada čime je zaslužio i ovogodišnje priznanje Povelju 30. april.