Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Velika pisanica od mozaika postavljena na kružni tok kod tržnice

Velika pisanica od mozaika postavljena na kružni tok kod tržnice

Velika pisanica od mozaika postavljena na kružni tok kod tržnice Velika pisanica od mozaika postavljena na kružni tok kod tržnice
Ususret Uskrsu, Udruga Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulture baštine Poreč poklonila je Gradu Poreču-Parenzo veliku pisanicu izrađenu od mozaika. Djelo je to članova udruge Enisa Žužića i Željka Milovanovića koji su s čak 45.000 kamenih kockica ukrasili ovo jaje, koje će ubuduće krasiti kružni tok pokraj porečke tržnice.

- Veliko hvala Udruzi, koja je svoje radove mozaika već poklanjala brojnim gradskim ustanovama, školama, vrtićima i tvrtkama. Posebno mjesto zauzimaju i klupe od mozaika, koje su postavljene na nekoliko atraktivnih lokacija i koje su sugrađani ali i gosti odmah lijepo prihvatili. Iako je ovo jaje prigodan poklon za Uskrs, odlučili smo ga postaviti za stalno. A koja je bolja lokacija od gradske tržnice, odnosno, kružnog toka u neposrednoj blizini?, zahvalio se poklonu gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Pisanicu tešku gotovo 300 kg i visoku 180 centimetara danas su na kružni tok postavili vrijedni članovi Udruge, uz pomoć dizalice i zaposlenika Usluge Poreč.

IN ITALIANO...