Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Proslava Uskrsa u Poreču uz besplatnu fritaju, vino i jaja za sve

Proslava Uskrsa u Poreču uz besplatnu fritaju, vino i jaja za sve

Proslava Uskrsa u Poreču uz besplatnu fritaju, vino i jaja za sve Proslava Uskrsa u Poreču uz besplatnu fritaju, vino i jaja za sve
Tradicionalna proslava najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa ove će se godine u Poreču održavati od 30. ožujka do 2. travnja 2018. na Trgu slobode, najavljeno je danas u Turističkoj zajednici Grada Poreča, koja je i organizator događanja.

Ovogodišnje Uskršnje slavlje počinje u petak, 30. ožujka, sajmom tradicionalnih hrvatskih proizvoda, na kojem će se moći kušati, ali i kupiti proizvodi od maslinovog ulja, aronije, meda, sardela, lavande itd. Organizacija sajma povjerena je Domaćoj web tržnici, koja i inače promovira OPG-ove iz Istre.

U subotu, 31. ožujka u 10 sati na Trgu počinje besplatna radionica izrade uskršnjih ukrasa. Radionica je namijenjena djeci iz vrtića i osnovnih škola, a od 11 do 14 sati okupljene će zabavljati Teddy Lion band.

Na sam Uskrs, od 10 do 11 sati, organiziran je već tradicionalni Uskršnji domjenak za građane i goste Poreča uz 600 pisanica, besplatnu fritaju s tartufima i čašu malvazije, a za zabavu su zaduženi Ozi  & Felix do podneva.

Uskršnje slavlje zatvara se na Uskrsni ponedjeljak, sajmom tradicionalnih proizvoda do 16 sati-

- Prema najavama hotelijera za vrijeme Uskrsa će biti otvoreno 15 hotela i jedno apartmansko naselje, ono ispred hotela Valamar Diamant, a za očekivati je cca 30.000 noćenja, što je, u odnosu na prošlogodišnji Uskrs povećanje od cca 2.000 noćenja. Sukladno tradiciji, najbrojniji gosti su gosti iz Italije, Slovenije i Austrije, ali i Njemačke, a dobar dio njih već boravi u porečkim hotelima koji su svoja vrata otvorili prošlog vikenda, rekao je direktor TZG Poreča Nenad Velenik.

IN ITALIANO...