Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Porečkom Fondu za izvrsnost u sportu Valamar Riviera donirala 150.000 kuna

Porečkom Fondu za izvrsnost u sportu Valamar Riviera donirala 150.000 kuna

Porečkom Fondu za izvrsnost u sportu Valamar Riviera donirala 150.000 kuna
  - Kao grad sporta, moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu. Glavni korak, a to je infrastruktura, je učinjen. Otvorenjem škole na Finidi Porečani će na raspolaganju imati šest javnih dvorana, što će samo povećati kvalitetu sporta. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada. One najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, želimo nagraditi i zato je i osnovan Fond za izvrsnost u sportu. Radi se o fondu koji će financijskim sredstvima podržavati najuspješnije sportaše i klubove Poreča, kao i one od iznimne važnosti za naš grad, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

U gradskoj Maloj vijećnici gradonačelnik je, zajedno s direktorom sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere Andreom Štifanićem, predsjednikom Sportske zajednice Grada Poreča Alfredom Mendikovićem te voditeljicom korporativnih poslova Valamar Riviere Deanom Stipanović, predstavio donaciju Valamara porečkom sportu.

- Koncept je vrlo jednostavan – moj zadatak i zadatak mog tima je da se maksimalno potrudimo kako bismo na godišnjoj razini popunili Fond u iznosu od 300.000 kuna tako što ćemo od gospodarskih subjekata u gradu i šire tražiti financijsku podršku. U jednu ruku, to je od izuzetne važnosti za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u našem gradu. Sredstva koja je porečkom Fondu za izvrsnost donirao Valamar osigurat će podršku najboljim sportašima i klubovima, a raspodjeljuje ih Sportska zajednica po ranije utvrđenim kriterijima., rekao je gradonačelnik.

Andrea Štifanić iz Valamar Riviere istaknuo je da je ova inicijativa dio društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere. „Volimo sport“, jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere kojim se izravno organizira ili sponzorski podržava brojne klubove, sportske udruge i manifestacije u svim destinacijama u kojima Valamar posluje. Valamar Riviera je tijekom godina ostvarila suradnju s mnogim lokalnim klubovima i udrugama koji postižu velike rezultate.

-  Nadamo kako će naša donacija pomoći brojnim sportašima u njihovim daljnjim sportskim uspjesima, rekao je Štifanić.

 Predsjednik Sportske zajednice dodatno e pojasnio financiranje sporta u Poreču.

- Grad na godišnjoj razini za sport iz proračuna izdvaja 2, 5 milijuna kuna, što je povećanje od 350.000 kuna u odnosu na dosadašnje financiranje. Uz to, postoji i Fond za izvrsnost u sportu u iznosu od 300.000 kuna za 2018. godinu, a ova vrijedna donacija Valamara puno će značiti svim sportašima i klubovima kojima će sredstva iz tog Fonda biti raspoređena. Status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima te kategorizacija sportaša kriteriji su na temelju kojih Izvršni odbor Sportske zajednice odlučuje o raspodjeli sredstava sportskim klubovima, rekao je Mendiković.

Gradonačelnik je dodao kako su, osim gospodarskih subjekata, i komunalna poduzeća već napravila donacije sportskim klubovima ali putem svojih Natječaja za prijavu projekata/programa za dodjelu donacija za 2018. godinu po kojem su predviđeni iznosi od 160.000 kn iz Usluge i 60.000 kn iz Odvodnje za raspodjelu donacija, što je znatno više nego prošle godine.

- Zahvaljujem se Valamar Rivieri na ovoj donaciji i pozivam i ostale gospodarske subjekte, koji žele pomoći razvitku sporta u našem gradu, da doniraju Fondu za izvrsnost u sportu, zaključio je gradonačelnik.

IN ITALIANO...