Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Dogradonačelnica primila delegaciju iz Pettenbacha - Prijem 2.05.2012 (1) Dogradonačelnica primila delegaciju iz Pettenbacha - Prijem 2.05.2012 (2)

Dogradonačelnica primila delegaciju iz Pettenbacha

Dogradonačelnica Grada Poreča-Parenzo, gospođa Nadia Štifanić Dobrilović primila je u srijedu, 2.svibnja 2012. u Maloj vijećnici Grada Poreča delegaciju iz austrijskog grada Pettenbacha.

Nakon pozdrava u svoje i gradonačelnikovo ime, prisutne je ukratko upoznala s bogatim kulturnim znamenitostima grada Poreča. Kada govorimo o važnim kulturnim spomenicima u Poreču, Eufrazijeva bazilika zauzima veoma važno mjesto, a od 1997.g. je uvrštena na UNESCO-u kulturnu baštinu. Iz razdoblja romanike važna je Romanička kuća, a iz baroka Palača Sinčić, inače sjedište našeg muzeja, istakla je Štifanić Dobrilović. Poreč je danas moderan grad u koji se konstantno ulaže i u kojem je ugodno živjeti.  Turisti se u naš grad vrlo rado vraćaju i na to smo iznimno ponosni, dodala je  dogradonačelnica. Poreč je grad u kojem stoljećima živi talijanska manjina koja ima tri temeljne institucije, a to su Zajednica talijana, dječji vrtić i osnovna škola.  Ana Černjul, stručna suradnica za pretpristupne fondove EU u Gradu Poreču je delegaciji iz Austrije predstavila nekoliko projekata koje je Grad Poreč realizirao i kandidirao. U ime Grada Poreča austrijski posjetitelji su pozvani na suradnju i javnog i privatnog sektora, a posebno je istaknuto kako se naš Grad trudi stvoriti prijateljsko okruženje za investitore, zaključila je stručna suradnica Černjul, te pozvala goste na suradnju i razmjenu ideja.

Zamjenik gradonačelnika Pettenbacha Friedrich Schuster se zahvalio na prijemu delegacije i kazao kako njihov grad ima više od 5000 stanovnika, te spada u gradove srednje veličine. Naš grad ima 230 poljoprivrednih domaćinstava na 55 kilometara kvadratnih površine. Velik broj naših sugrađana posjećuje Poreč u ljetnim mjesecima dugi niz godina. Ima obitelji koje desetljećima dolaze na područje Poreča, i svake se godine vraćaju s ljepšim uspomenama, istaknuto je na prijemu. Svi vidimo koliko se ulaže u infrastrukturu i koliko je briga za građane i turiste velika zato sve pohvale gradonačelniku i suradnicima na zajedničkim projektima, zaključio je zamjenik gradonačelnika Pettenbacha Friedrich Schuster.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik Zajednice Talijana Poreč, gospodin Graziano Musizza.