Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč

Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč

Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč Kreće rekonstrukcija info-punkta, blagajne i javnog wc-a Usluge Poreč
U poslovnim prostorijama upravne zgrade Usluge Poreč d.o.o. potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji postojeće poslovne građevine, info punkta i javnog WC kraj porečke tržnice. Ugovor su potpisali direktor Usluge Poreč d.o.o. Milan Laković i ovlašteni predstavnik zajednice ponuditelja Goran Bedrina, kao zastupnik izvođača radova Bedrina projekt d.o.o. Poreč, Instal d.o.o. Poreč i Astoria d.o.o. Poreč. 

Uz potpis ugovora o izvođenju radova, potpisan je i ugovor o stručnom nadzoru sa direktorom društva VTM d.o.o. Poreč, Armandom Benazićem. Zajednica ponuditelja za izvođenje radova izabrana je u postupku javne nabave kao najpovoljniji ponuditelj.

Nakon što je 2015. godine renovirana upravna zgrada Usluge Poreč d.o.o. i Odvodnje Poreč d.o.o., financijskim i investicijskim planom Usluge Poreč d.o.o. za 2018. osigurana su vlastita sredstva za rekonstrukciju predmetne građevine koja se nalazi u neposrednoj blizini upravne zgrade, a budućom rekonstrukcijom postići će se i vizualna povezanost samih zgrada.

Cilj zahvata je rekonstrukcija građevine kojom će se odraditi funkcionalna reorganizacija prostora prema novim tehničkim uvjetima i standardima. Zahvatom se poboljšavaju bitna svojstva građevine kao što je veća toplinska učinkovitost, bolja iskoristivost prostora te se poboljšavaju uvjeti samog rada i načina pružanja usluga. Najveći dio intervencije odnosi se na zatvaranje prolaza kroz građevinu, a sve kako bi se povećala iskoristivost postojećeg prostora, te izmicanje ulaza u javne sanitarije sa strane parka (zapadne strane).

Postojeći objekt rekonstruira se zamjenom dotrajalih podnih, krovnih i zidnih obloga te se postavlja nova termoizolacija, vanjska i unutarnja stolarija. Predviđa se kompletna rekonstrukcija električnih instalacija u sklopu čega će se izvesti nove instalacije rasvjete, napajanja strojarske opreme te instalacije ozvučenja prostora, antenske instalacije, instalacije računalne i telefonske mreže. Također, a s obzirom da se izvode radovi i na krovu, promijenit će se dotrajali gromobran.

Sustav grijanja i hlađenja uredskih i pomoćnih prostora previđen je za izvedbu pomoću multisplit sistema, a kod izrade novih strojarskih instalacija prvenstveno se vodilo računa da se postigne maksimalna ušteda energije, pouzdanost, ugodnost i jednostavnost održavanja.

Projektom je također predviđena i kompletna rekonstrukcija instalacija dovoda i odvoda vode unutar građevine, a novim rješenjem koristiti će se već postojeći vodovodni i kanalizacijski priključci dok se oborinske vode odvode u sustav oborinske odvodnje.

Radovi će početi sredinom ožujka 2018. te se sukladno ugovorenim rokovima dovršetak očekuje krajem lipnja, a njihova je vrijednost 1.475.000,00 kuna.

Predmetni objekt izgrađen je još 80-ih godina prošlog stoljeća te od tada u istom nisu izvršene značajnije obnove i ulaganja. Kroz godine su se u istima samo mijenjale djelatnosti i usluge koje pruža Usluge Poreč d.o.o. Od većih radova 1990. godine dograđen je sanitarni čvor, dok je park u neposrednoj blizini uređen 2007. godine.

Provedbom ovog projekta dobit će se novi radni prostori koji će omogućiti dodatnu efikasnost u radu, osigurati bolju podršku korisnicima po svim uslugama koje će se i dalje u renoviranom objektu pružat,i a to je – naplata usluga za odvoz i sakupljanje otpada, naplata usluga koje se obavljaju u sklopu djelatnosti Odvodnje Poreč d.o.o., informacijski centar za sva pitanja o gospodarenju otpadom kao i informacijski centar za sva pitanja i mogućnosti korištenja parkirališta u Gradu Poreču – Parenzo.

Projekt rekonstrukcije javnog wc-a ima za svrhu omogućiti svima, kako lokalnom stanovništvu tako i brojnim turistima, dostupnu i kvalitetnu komunalnu infrastrukturu na nivou turističkog lidera kakav je i Grad Poreč- Parenzo.

Privremeno premještanje blagajne

Zbog radova, postojeći uredi za parkiralište te info centar za korisnike Društva, od ponedjeljka 12. ožujka 2018. godine pa sve do završetka radova biti privremeno smješteni u upravnoj zgradi Usluge, na adresi Mlinska 1, drugi kat (ulaz s unutarnjeg dijela tržnice). Tijekom rekonstrukcije postojeće građevine neće biti moguće koristiti usluge blagajne za uplate po pitanju odvoza i sakupljanja otpada te usluge blagajne za djelatnosti koje obavlja društvo Odvodnja Poreč d.o.o. Iste uplate se i dalje mogu bez naknade obavljati u poslovnici Fine, Istarske kreditne banke te Hrvatske pošte.

Zbog organizacije preseljenja u nove prostorije, u petak, 09. ožujka 2018. g. ured parkirališta, blagajne i info punkt biti će zatvoreni.

Usluga Poreč d.o.o.

IN ITALIANO...