Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja

Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja

Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja Najveći Promohotel dosad posjetilo više od šest tisuća posjetitelja
Već tradicionalno, trećeg vikenda u veljači u Poreču se po 33. put održao međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel kojeg je otvorio župan Istarske županije gospodin Valter Flego. Nakon otvaranja sajma župan Flego i gradonačelnik Grada Poreča simbolički su otvorili i gastro zonu po naredbama koje su dobivali od strane chefa Davida Skoka, a koje su uz osmijeh i dobru volju besprijekorno odradili.

Najveći Promohotel dosad održao se na 4500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora. Ove se godine na sajmu predstavilo više od 200 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Španjolske, Srbije, Belgije, Ukrajine i Mađarske. Mnoštvo noviteta tako je bilo na raspolaganju svim posjetiteljima kako bi njihov posao postao kvalitetniji i jednostavniji, što se i očekuje u regiji koja prednjači turističkim rezultatima kao što je Istra.  

Više pod 6 tisuća posjetitelja

Sajam je posjetilo više od 6 tisuća posjetitelja, vlasnika i menadžera hotela, vlasnika vila, kuća za odmor te privatnih iznajmljivača, vlasnika ugostiteljskih objekata, ali i svih ostalih koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu iz Hrvatske i susjedne Slovenije što pokazuje veliki značaj sajma za širu regiju.

Bogat Cooking show 

Bogat Cooking show program privukao je brojnu publiku koja je kroz četiri dana uživala u kulinarskim umijećima i specijalitetima poznatih chef-ova. David Skoko, Domagoj Barišić, Mate Janković i Kristina Jehnić zadivili su mnogobrojnu publiku okusima, ali i pogledom na prekrasno složenim tanjurima. Chefovima su veliku pomoć u kuhinji pružili učenici srednje turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića koji su imali mogućnost naučiti male tajne od njihovih mentora na terenu. Na sajmu je promoviran Pazinski cukerančić koji odnedavno ima posebnu vrijednost. Naime, Rješenjem Ministarstva kulture iz prosinca prošle godine UMIJEĆU PRIPREME TRADICIJSKE SLASTICE PAZINSKI CUKERANČIĆ dodijeljeno je svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra te je kao takvo uvršteno na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Inicijativa za zaštitom Pazinskog cukerančića pokrenuta je od strane LAG-a „Središnja Istra“ na ideju članice Davorke Šajina.  

Brojna stručna događanja

U sklopu ovogodišnjeg sajma Promohotel održalo se niz popratnih stručnih događanja, od predavanja, prezentacije, panel rasprava i edukacija, a sve s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima na području turizma.  

Na radionicama moglo se čuti o trendovima u organizaciji kulturnih i poslovnih manifestacija, kako kontrolom glazbe povećati prodaju u poslovnom objektu, uređenju poslovnih prostora s ciljem podizanja kvalitete smještajnih objekata i poslovnih prostora, o povećanju vrijednosti objekta i što ekskluzivni okoliš može učiniti za turističku sezonu, a govorilo se i o programima Upravnog odjela za turizam IŽ namijenjenima obiteljskom smještaju.   U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča organizirana su dva dana potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u obiteljskom smještaju. Besplatna edukacija „Program izvrsnosti obiteljskog smještaja“.                

Iz organizacije Promohotela zahvaljuju se na ukazanom povjerenju svim posjetiteljima i izlagačima, suradnicima, te predavačima koji su se odazvali našem pozivu i ponovno pokazali svoju nesebičnost i spremnost da svoje znanje i iskustvo podijele sa zainteresiranom publikom.  

Foto:Manuel Paljuh

IN ITALIANO...