Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Legendarni EXIT-ovi Kauboji stižu u Poreč

Legendarni EXIT-ovi Kauboji stižu u Poreč

Legendarni Kauboji zagrebačkog Teatra Exit stižu u Poreč! U ponedjeljak, 19. veljače, u Pučkom otvorenom učilištu Kauboji će slavljeničkom izvedbom najaviti 11. Zlatni zub, festival komedije i smijeha, koji počinje 1. ožujka. Naime, jedna od najuspješnijih domaćih predstava u ožujku slavi svojih prvih deset godina, a dosad brojnim osvojenim nagradama dodat će i Dijamantni zub, nagradu Zlatnog zuba za beskrajni doprinos smijehu u svijetu.

O Kaubojima

U bezimeno mjestašce dolazi redatelj odlučan napraviti predstavu o kaubojima, točnije mjuzikl, i okuplja lokalne glumce amatere. Početak je to jedne od tisuću sličnih vestern-priča našeg djetinjstva, priče o gubitnicima u neuspjelim pokušajima da to više ne budu. Ova trupa sazdana je od ljudi koji plutaju u vremenu i prostoru, koji su, na putu od rođenja do odraslosti, svaku moguću šansu izgubili ili jednostavno – prespavali.

Autor i redatelj Saša Anočić granice ruši kombinirajući brutalnu exitovsku izravnost i slatke stereotipe mjuzikla. Žanr koji za cijenu karte nudi društvenu eutanaziju, slatkoćom nota i u oblaku pudera uljuljkuje od posla umorne građanke i građane, upravo se u ovakvoj konstelaciji pokazuje izvrsnim polazištem. Uz natprosječnu glumačku spremnost, maštovitost pokreta i kiruršku preciznost detalja u izvedbi Kauboji donose neočekivani miks koji publika obožava.

Nagrada 11. Zlatnog zuba

 
Dijamantni zub, nagrada porečkog Festivala komedije i smijeha Zlatni zub, sretno će se pridružiti kolekciji nagrada poput onih Hrvatskog glumišta ili s Marulićevih dana, a dolazi upravo u trenutku kad Kauboji obilježavaju svoju desetu godišnjicu igranja.

Kauboji u Poreč dolaze drugi put nakon 2010. i najbolja su najava 11. Zlatnog zuba. Pored ove fenomenalne komedije izvan konkurencije, u natjecateljskom je programu festivala sedam predstava.. Dva stand-upa (Nesha Bridges i Nikola Đuričko), dječja predstava Hrvatska bajkovnica (Teatar Naranča) i četiri potpuno različite komedije – Samo jedna žena (Gala teatar), Ubojstvo u klubu Quasimodo (HNK Split i PlayDrama), Za umrijet od smijeha (Teatar Rugantino i Planet Art) i Djevojačka večer (INK Pula).

Festival će se održati od 1. do 11. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu Poreč, a predstava Kauboji 19. veljače u 19 sati. Cijena ulaznice za Kauboje u pretprodaji je 100 kuna, a 120 kuna na dan predstave.Ulaznice se mogu rezervirati putem online rezervacijskog sustava na rezervacije-poup.hr. Program Zlatnog zuba dostupan je na linku: www.poup.hr/media/246406/pz.pdf.

IN ITALIANO...