Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Blagoslovljen novoizgrađeni dio Mjesnog groblja u Fuškulinu

Blagoslovljen novoizgrađeni dio Mjesnog groblja u Fuškulinu

Blagoslovljen novoizgrađeni dio Mjesnog groblja u Fuškulinu Blagoslovljen novoizgrađeni dio Mjesnog groblja u Fuškulinu
Proteklih mjeseci mjesno groblje u Fuškulinu prošireno je za više od 250 mjesta, a prije prvih ukopa porečko-pulski biskup, mons. Dražen Kutleša blagoslovio je novi dio groblja u nedjelju, 4. veljače 2018. godine, nakon svete mise u mjesnoj crkvi Sv. Roka blagoslovio porečko-pulski biskup mons. Dražen Kutleša.

Biskup je u svojoj propovijedi pozvao sve vjernike na molitvu, mir i zajedništvo te istaknuo da je to veliki dan za sve žitelje Mjesnog odbora Fuškulin te zahvalio Gradu Poreču-Parenzo i upravi društva Usluge Poreč d.o.o. na realizaciji tog značajnog projekta. Slavlju su prisustvovali porečki gradonačelnik Loris Peršurić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, direktor Usluge Poreč d.o.o. Milan Laković, mjesni župnik  Ivan Butković te brojni građani.

Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo da je dogradnja MO Fuškulin jedna u nizu značajnih investicija u 2017. godini, a istom je za područje tog mjesnog odbora riješen problem nedostatka grobnih mjesta za sljedećih dvadesetak godina te se zahvalio svim prisutnima što su uveličali sam događaj.

Radovi na proširenju koji su određeni u ugovorenom roku, izvršeni su na sjevernom dijelu na površini od 1550 m2. Groblje sada, zajedno s dosadašnjim – starim dijelom, čini jedinstvenu funkcionalnu cjelinu na površini od 3030 m2 s ukupno 446 grobnih mjesta. Osim novih 256 grobnih mjesta, napravljene su opločne staze u površini od 350 m2, šljunčane staze u površini od 270 m2 te 80 m2 zelenih površina. Posađeno je devet stabala čempresa, 40 sadnica puzavica, postavljene su klupe, kameno postolje sa priključkom vode, te ostale infrastrukturne komponente potrebne za groblje, a osobito se ističe i grobljem dominira čelični križ visine 3,60 metara.

Investitor Usluga Poreč d.o.o. u projekt  je uložila 1.100.000,00 kuna. Dodatno je  izgrađen pristupni asfaltni put do ulaza u novi dio groblja, u dužini od 70 metara  i širine tri metra, a zamijenjen je i dio asfalta oko crkve koji je bio u lošem stanju.

Usluga Poreč d.o.o., koja upravlja mjesnim grobljem u Fuškulinu, najavljuje da će u ovoj godini urediti i stari dio groblja, a sve u cilju podizanja standarda pružanja usluga te stvaranju funkcionalnih i suvremenih groblja te boljih uvjeta za dostojan ispraćaj na posljednje počivalište naših najmilijih.

IN ITALIANO...

Usluga Poreč d.o.o.