Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište

Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište

Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište Gradonačelnik s članovima Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovna škola Finida obišao gradilište
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je danas, 24. siječnja 2018., gradilište nove osnovne škole na Finidi. U obilasku su mu se pridružili članovi Povjerenstva za praćenje ostvarenja projekta Osnovne škole Finida

čiji su članovi zamjenice gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović i Sanja Oplanić, gradski pročelnici Đulijano Petrović i Vesna Kordić, te gradski vijećnici Dolores Ghersinich, Maurizio Zennaro i Zoran Zulijani, koji je ujedno i predsjednik vijeća roditelja, ravnateljica OŠ Poreč Nadija Kos i predsjednica školskog odbora Martina Vladišković, predstavnik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić i sanitarna inspektorica Dora Ivančić.

Povjerenstvo je osnovano u listopadu prošle godine kao privremeno radno tijelo Gradonačelnika, sa zadatkom da prati realizaciju izgradnje i opremanja nove Osnovne škole i sportske dvorane Finida, uključujući donošenje odgovarajućih odluka u postupku izgradnje i opremanja, radi izmjena tehničkog rješenja, nepredviđenih i dodatnih radova te relevantnih zahtjeva za dovršetak investicije. Od osnivanja, Povjerenstvo se redovito susreće s gradonačelnikom, a danas su obišli gradilište koje se prostire na 4 hektara između porečke Finide i Čimižina.

Na samom početku susreta, gradonačelnik je zamolio članove Povjerenstva da se, zajedno s njim, maksimalno uključe u dovršetak ovog generacijskog projekta za Poreč. - Posao neće biti gotov 3. rujna, jer ćemo, tek kad škola zaživi,  vidjeti sve detalje, kao što je slučaj bio i sa školom u Žbandaju. Kroz korištenje, prepoznat ćemo što je još potrebno ili se može prilagoditi, kako bi boravak u školi bio što ugodniji za sve. Na nama je da te potrebe prepoznamo sada, na vrijeme, zaključio je gradonačelnik.

Voditelj gradilišta Miroslav Kopčinović upoznao je Povjerenstvo s dinamikom radova i rokovima. –Betonska konstrukcija je gotova. Trenutno se postavlja stolarija, dvorana je pokrivena limom, a početkom drugog mjeseca krećemo s radovima na fasadi dvorane. U objektu se trenutno rade sve instalacije, uređuju podovi i nastavit ćemo raditi punom parom da krajem lipnja sve bude gotovo. Pročelnik Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović dodao je kako će tijekom veljače biti raspisan natječaj za opremanje škole i dvorane.

Tijekom obilaska gradilišta, članovi Povjerenstva doznali su sve ono što ih je zanimalo vezano za izgled, funkcionalnost škole, kuhinje, kotlovnice i dvorane, kao i popratnih sadržaja, poput ulaza, parkirališta te izgradnje pristupne ceste.

Kako se projekt izgradnje Osnovne škole i sportske dvorane Finida, vrijedan gotovo 64 milijuna kuna i koji u potpunosti financira Grad Poreč-Parenzo, bude bližio kraju, intenzivirat će se aktivnosti na gradilištu, ali i susreti gradonačelnika s izvođačima, kao i članovima Povjerenstva.

IN ITALIANO...