Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Grad Poreč svake godine stipendira oko stotinu učenika i studenata

Grad Poreč svake godine stipendira oko stotinu učenika i studenata

  Proteklih godina Grad Poreč kontinuirano stipendira oko stotinu učenika i studenata godišnje. Ovisno o godini i broju prijava, broj može biti nešto veći ili manji, no svi oni koji jednom ostvare pravo na gradsku stipendiju, nastavljaju je primati tijekom cijelog svog redovnog školovanja, jer se ne moraju prijavljivati na natječaj svake godine.

Početkom siječnja objavljena je konačna lista za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija Grad Poreča za ovu godinu, te je u program stipendiranja ušlo 27 novih učenika i studenata s područja Poreča, kojima će se stipendije isplaćivati tijekom njihovog redovnog školovanja. Od ukupno 27 novih stipendija, 24 su studentske (17 redovnih, dvije za deficitarne djelatnosti i pet iz socijalnog programa) i tri redovne učeničke.

Ugovori su u postupku sklapanja, a isplate kreću krajem siječnja, kada će učenicima biti uplaćene sve stipendije od rujna, a studentima od listopada.

Gradske stipendije podijeljene su u dvije kategorije: učeničke i studentske. Učenici imaju pravo na 600 kuna osnovne, odnosno 900 kuna nagradne stipendije mjesečno, ukoliko im je prosjek ocjena u prethodnoj godini školovanja bio 4,50 i više. Studenti mjesečno dobivaju 800 kuna osnovne stipendije, a tu je još i 1.200 kuna nagradne za studente koji su u prethodnoj godini školovanja postigli prosječnu ocjenu 4,00 ili više.

Grad dodjeljuje i stipendije iz socijalnog programa i  to, za učenike 1.200, a studente 1.600 kuna mjesečno. Jednaki iznosi rezervirani su i za stipendije za deficitarna zanimanja: medicinske sestre/tehničare, profesore matematike, fizike, kemije i biologije, rehabilitatore, logopede, inženjere/magistre medicinske biokemije i doktore medicine.

Grad Poreč nastavit će s ovim, ali i ostalim podrškama u obrazovanju porečkih učenika i studenata. Dovršetkom izgradnje škole na Finidi, standard obrazovanja u Poreču će se, uvođenjem jednosmjenske nastave za sve učenike, značajno popraviti. Uz postojanje nove škole u Žbandaju i izgradnju ove, te planiranu izgradnju vrtića u prigradskim naseljima, Poreč će i dalje brinuti od tome da i dalje ostane najmlađi grad u Istri i grad s pozitivnim prirodnim prirastom.

IN ITALIANO...