Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi

Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi

Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi Završio Advent Poreč, obilježili ga mnogi rekordi
I dok su u Parku Matije Gupca još 8. siječnja 2018. ugostitelji stavili ključ u bravu adventskih kućica, proteklu je nedjelju sa svojim radom službeno završilo i popularno porečko besplatno klizalište, čime je lijepa adventska priča u Poreču privedena kraju.

Drugo izdanje Adventa Poreč obilježeno je mnogim rekordima. Usprkos povremeno nepovoljnim vremenskim prilikama, prosječna posjećenost Adventa povećana je za 20%, prvenstveno zahvaljujući bogatijem i raznolikijem programu, besplatnom klizalištu za sve, kao i širom gastronomskom ponudom. Uz to, zabilježen je porast i u dolascima gostiju van Poreča, nakon što je već prve godine zabilježen održavanja Adventa Poreč ostvaren porast od 20% u dolascima i noćenjima.

Tijekom ovogodišnjeg Adventa Poreč, taj je plus u turističkim brojkama povećan za dodatnih 19% u dolascima, te 17% u noćenjima u prosincu. Najviše su nas posjećivali Talijani, Austrijanci, Slovenci i Nijemci ali i domaći gosti, kod kojih je uočen porast u dolascima od čak 46%, i noćenjima od 49%! Tijekom blagdana otvoreno je bilo čak 15 hotela, a starogradska jezgra Poreča ponovno je doživjela zimu kakvu su Porečanke i Porečani željno iščekivali kroz cijelu godinu. Zimu ispunjenu s tridesetak koncerata, dječjim predstavama, Porečkom bajkom i poklonima za 1.400 porečkih mališana, besplatnim klizanjem i druženjem uz kuhano vino, fritulice i kobasice.

Pun pogodak i ove je godine bilo besplatno klizalište, na kojem je dnevno klizalo i do petstotinjak posjetitelja, uz potpuno besplatan najam opreme. Vikend-događanja u srcu starogradske jezgre okupljala su i više tisuća posjetitelja, od čega se posebno izdvaja uprizorenje živih jaslica kroz suradnju sa Sv. Lovrečom. Ogroman interes posjetitelja dodatan je povod da se ova lijepa suradnja nastavi i dogodine, i dodatno nadogradi i proširi ulicama i trgovima porečke starogradske jezgre.

Izdvajaju se ovdje i vrlo posjećeni koncerti Gustafa, Vatre, Nene Belana i Fiumensa, Night Expressa i ostalih, kao i popularna druženja vikendima ujutro kroz besplatnu degustaciju slastica na Slatkom jutru, te uz bakalar i vino na Badnjem jutru, tijekom kojeg je podijeljeno čak tisuću porcija. Novogodišnji vikend obilježili su Dječji doček u podne, kao i jedan od najposjećenijih dočeka posljednjih godina na Trgu slobode. Parni valjak uveo je svojim svevremenskim hitovima tisuće Porečana i gostiju u novu godinu, kojih nije nedostajalo ni na dočeku uz DJ Stanka Bondžu u Parku Matije Gupca.

Porečka bajka i ove se godine održala u Vili Polesini. U sklopu nje podijeljeno je 1.400 poklona, odigrano 16 dječjih predstava, ali mališanima i roditeljima vjerojatno je najviše u pamćenju ostalo druženje i fotografiranje s Djedom Mrazom i vršnjacima u predivnom ambijentu Vile Polesini. Na Adventu je mališane svakog dana, širom otvorenih vrata, čekala Kućica Djeda Mraza, u kojoj su se mogli družiti s Djedom Mrazom i njegovim vilenjacima, ali i poslušati bajke Tete pričalice. Dolazak na Advent bio je poseban za sve one koji su se odlučili dovesti Adventskim vlakićem, stoga, puno hvala Vita Levi na besplatnim vožnjama vlakićem.

Advent Poreč nije donio živost samo u starogradsku jezgru, već i kazališnu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj je održan tradicionalni gospel koncert, brojne dječje predstave, ali i predstava „Posljednja Freudova seansa“. Gradska knjižnica Poreč uključila se u program Adventa brojnim tematskim radionicama i druženjima s blagdanskom temom, a na Adventu su se redovito predstavljale i razne porečke udruge.

Na kraju, drage Porečanke i Porečani – ovaj Advent je vaš i zato vam svima hvala što ste nas vjerno posjećivali i podržavali. Hvala vam i na svim pohvalama, ali i kritikama, koje ćemo zapamtiti za iduće izdanje. Hvala i našim dragim partnerima Adventa, Valamar Rivieri i Laguni Poreč, koji su prepoznali važnost ovakve manifestacije za Poreč i Porečane, ali i za goste i koji su nas podržali svojim idejama i resursima. Hvala Turističkim zajednicama Grada Poreča i Istarske županije, kao i Uslugi Poreč, Sportskoj zajednici te Udruženju obrtnika Poreč na velikoj pomoći u organizaciji.

Puno hvala svim sponzorima, Gradskoj knjižnici Poreč, Pučkom otvorenom učilištu Poreč,  svim osnovnim školama i dječjim vrtićima, porečkim udrugama, svim predavačima i volonterima. Hvala i medijima na velikoj podršci i vjernom praćenju.   

Vidimo se i iduće zime na Adventu Poreč!

IN ITALIANO...