Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Završeni radovi na polaganju završnog sloja asfalta i asfaltiranju nogostupa u ulici Pošeš

Nakon polaganja nosivog sloja asfaltnog zastora proteklih dana, danas će u ulici Pošeš u Velom Maju biti završeni radovi na polaganju završnog (habajućeg) sloja asfaltnog zastora prometnice i asfaltiranju nogostupa.

Predviđeno trajanje radova bilo je 40 dana , pri čemu je kalendarski rok završetka radova ovisio o vremenskim uvjetima koji zbog kišnih dana krajem lipnja i početkom srpnja nisu baš išli na ruku izvođaču pa je stoga rok za izvođenje radovi na izgradnji ulice Pošeš – Veli Maj malo produžen. Narednih će se dana urediti još pješački prijelazi za osobe s invaliditetom, iscrtat će se vodoravna signalizacija. Također će se postavit vertikalna signalizacija, uredit će se zelene površina te će se u funkciju staviti  javna rasvjeta.  

Planirani zahvat obuhvatio je izgradnju ceste u dužini od 304 metra, odnosno ukupna  asfaltirana površina ceste iznosi 1.173,50 (m2). Također se izgradio nogostup dužine 197 metara odnosno ukupna površina asfaltiranog nogostupa je 353,40 (m2). U navedenoj ulici izgradila su se 32 parkirališta mjesta te 2 parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. Oborinska kanalizaciji izgrađena je u dužini od 160,00 (m1) dok se javna rasvjeta izgradila kao podzemna ukupne dužine 196,00 (m1) sa 6 komada rasvjetnih tijela. Osim navedenih radova izveli su se i radovi na izgradnji ostale komunalne infrastrukture (vodovodna mreža, elektroenergetska mreža, fekalna kanalizacija) od strane komunalnih poduzeća.
Vrijednost radova iznosi 868.000,00 kn + PDV. Nadzor nad izvođenjem radova kao i voditelj projekta je Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo dok je izvoditelj radova poduzeće Cesta d.o.o. Pula