Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Uklonjen grafit s porečkih starogradskih zidina

Uklonjen grafit s porečkih starogradskih zidina Uklonjen grafit s porečkih starogradskih zidina Uklonjen grafit s porečkih starogradskih zidina
Nakon što je Grad Poreč-Parenzo ljetos obnovio devastirane dijelove porečkih starogradskih zidina na popularnoj šetnici Lungomare, ovih je dana uklonjen i veliki grafit koji vrijedne zidine nagrđuje već neko vrijeme.

Radove uklanjanja, koji su uključivali premazivanje kemijskim sredstvima i uklanjanje, izveo je obrt Hydra iz Nove Vasi, vl. Marco Strani, a financirani iz programa za sanaciju i održavanje kulturnih dobara na području Grada.

Još jednom pozivamo sugrađane da čuvaju svoju bogatu povijest i gradsku imovinu, te da sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama, odnosno policiji i komunalnim redarima.  Iako se Grad trudi u kratkom roku takvu imovinu i popraviti, valja napomenuti kako se sanacija i popravak uništene imovine plaća iz zajedničke blagajne gradskog proračuna koju čine sredstva svih građana Grada Poreča - Parenzo. Umjesto popravaka i obnavljanja, bilo bi uputnije taj novac usmjeriti na nove zajedničke sadržaje na javnim mjestima.

IN ITALIANO...