Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održan Bal volontera

Održan Bal volontera

Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera Održan Bal volontera
Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč, Društva invalida Poreč, udruge Garažno društvo, udruge USB te Centra za inkluziju i pomoć u zajednici okupili su se jučer, 5. prosinca 2017., u Obrtničkom domu Poreč, na tradicionalnom godišnjem susretu - Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč-Parenzo.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 57 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2017. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču ne čini samo njegova izrazito dobra komunalna opremljenost, prepoznatljivost po manifestacijama, kvalitetnom ulju i vinu, već njegovi stanovnici. - Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život., rekao je Peršurić.

Dožupanica Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, koja sinoć nije bila prisutna sam u toj ulozi, već je ona i jedan od „krivaca“ da međunarodni volonteri već treću godinu za redom volontiraju u Poreču, pohvalila je u pozdravnom govoru rad i trud volontera, ali i tradiciju i snagu koju volonterstvo u Poreču ima. – Dobra djela i snaga volonterstva ne poznaju dobra i loša vremena, već se samo prilagođavaju novom vremenu i mogućnostima, rekla je Ćakić Kuhar i kao pozitivan primjer navela korištenje europskih projekata i ugošćavanje međunarodnih volontera.

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području našeg grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Lijepu večer upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč – Marina Štefanca, Nine Poropat, Riccarde Labinac i Antonele Glavić, nastup učenika Osnovne škole Poreč Etiena Šimića te nastup etnografske skupine Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“, koji je nasmijao brojne okupljene u velikoj dvorani Obrtničkog doma Poreč.

IN ITALIANO...