Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Stiže nam Advent Poreč, ove godine u još ljepšem i bogatijem izdanju

Stiže nam Advent Poreč, ove godine u još ljepšem i bogatijem izdanju

Stiže nam Advent Poreč, ove godine u još ljepšem i bogatijem izdanju Stiže nam Advent Poreč, ove godine u još ljepšem i bogatijem izdanju
Besplatno klizalište, božićni sajam, više od trideset koncerata, dječje predstave, uprizorenje živih jaslica i čak četiri dočeka nove godine – sve nas to očekuje nas na ovogodišnjem izdanju Adventa Poreč, koji se ponovno vraća u samo srce porečke starogradske jezgre, najavili su danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, te predstavnici partnera: voditeljica odjela destinacijskog managementa Vlatka Ilečić Arklinić iz Valamar Riviere, voditeljica ureda za odnose s javnošću Eva de Zan Prusina iz Plave lagune i direktor Turističke zajednice Grad Poreča Nenad Velenik.

Advent Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine, dok će porečko besplatno klizalište ostati otvoreno do 14. siječnja.

-  Želim se zahvaliti Porečankama i Porečanima, ali i brojnim gostima, koji su iskreno podržali premijerno izdanje Adventa Poreč. Dokazali smo da i u Istri možemo napraviti bajkoviti advent, koji ne bi bio moguć bez zajedništva u realizaciji ovog projekta. Činjenica da je više od 700 ljudi ispunilo anketu nakon prošlogodišnjeg izdanja Adventa, dokazuje veliki interes naših sugrađana za ovom manifestacijom. Upravo su nam njihovi komentari i prijedlozi bili vodič u organizaciji ovogodišnjeg adventa. Vjerujem da ćemo i ove godine, kroz bogat program i svakodnevne aktivnosti, zajedno s partnerima i suorganizatorima, osigurati besplatne sadržaje i pregršt zabave za sve posjetitelje, rekao je Peršurić. 

- Doček Nove godine u Poreču jedan je od najpopularnijih u Hrvatskoj, pa s ponosom mogu najaviti da će se ove godine u našem gradu održati čak četiri dočeka. Brojne okupljene će na tradicionalnom dočeku na Trgu slobode zabavljati jedan od najvećih hrvatskih bendova svih vremena – Parni valjak. Za one željene nešto drugačijeg tipa dočeka, na Trgu Matije Gupca bit će organiziran electro-funk doček s DJ Stankom Bondžom. Na istom će se mjestu, na Silvestrovo u podne održati doček za naše najmlađe uz glazbu, animaciju i dječji vatromet. A kako bismo u velikom stilu zatvorili proslave ulaska u novu 2018. godinu, 1. siječnja organizirali smo i reprizu dočeka s Night Expressom na Trgu Matije Gupca, najavio je gradonačelnik.

Dodao je kako su se organizatori, uz besplatno klizalište, koncerte, dječje predstave, slatka jutra, posebno potrudili oplemeniti božićni sajam koji će krasiti bijele drvene kućice, bijeli drveni paviljon koji će svojom posebnošću zamijeniti standardnu pozornicu, a tu je i prigodna dekoracija božićnog sajma s umjetnim snijegom, posebno uređena kućica Djeda Mraza kao i bogato uređen grad.

Gostovanje živih jaslica iz Sv. Lovreča

- Velika je novost gostovanje prijatelja iz Svetog Lovreča, koje će uprizorenje svojih nadaleko poznatih živih jaslica na Trgu Matije Gupca u Poreču održati u nedjelju, 10. prosinca s početkom u 17 sati, dodao je gradonačelnik i napomenuo da će sva događanja tijekom adventa biti besplatna, uz promotivne cijene hrane, pića i slastica, te besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre.

              Program ovogodišnjeg Adventa u Poreču bit će bogatiji i u koncertnom dijelu. Vlatka Ilečić Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamar Rivieri najavila je koji će nas izvođači zabavljati tijekom Adventa u Poreču.

- Na adventskom paviljonu na Trgu Matije Gupce imat ćemo priliku slušati Vatru, Gustafe, Songkillerse, Meritas i Jelenu Radan, Marijana Bana i Diktatore, Night Express, Cirkus, i još mnoge druge. Svi koncerti počinju u 20 sati. Osim koncerata, pozivamo vas i na nezaobilazne programe za djecu. - petkom i subotom u 18 sati na lokaciji porečkog Adventa izmjenjivat će se Adventski cirkus i predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina, koje će svojim bogatim kostimima i zanimljivim pričama sigurno oduševiti naše najmlađe, rekla je Ilečić Arklinić i dodala kako, osim web i Facebook stranice, upravo s današnjim danom kreće i promotivna kampanja koja će i na lokalnom i na nacionalnom nivou, kao i na stranim tržištima privlačiti goste u Poreč kako bi posjetili bogat program našeg Adventa.

- Kako bi spremni dočekali goste, Valamar tijekom blagdana otvara vrata pet svojih hotela: Valamar Diamant, Valamar Riviera, Valamar Villa Parentino, Valamar Crystal i Valamar Zagreb, te apartmanskog naselja Valamar Diamant Residence, zaključila je Ilečić Arklinić.

               Tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta ponovno će se, od 18. do 21. prosinca, održati u bajkovitoj Villi Polesini, koja će biti odlična scenografija za omiljeno događanje u godini. Tijekom održavanja Porečke bajke poklon paketiće i kazališne predstave na dar dobit će čak 1400 porečke djece.      

Besplatno klizalište                                                                                                        

Eva De Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću u Plavoj laguni, najavila je jednu od glavnih atrakcija Adventa - besplatno klizalište. Tako će u periodu od 6. prosinca, odnosno od  dana Sv. Nikole pa sve do konca zimskih praznika, 14., siječnja, svi posjetitelji svakodnevno moći uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme.

Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 h, 25.12. od 12 do 21 h, 31.12. od 10 do 18 h, 01.01. od 12 do 21 h.

- Svim će posjetiteljima na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Posebno pozivamo i sve one koji dosad nisu imali priliku isprobati klizanje na ledu jer ih u Poreču očekuje, uz besplatno klizanje i najam opreme i besplatna škola klizanja., rekla je De Zan Prusina i najavila da će njihovo poduzeće tijekom blagdana u Poreču imati otvoreno šest hotela – Laguna Parentium, Laguna Materada, Laguna Albatros, Laguna Molindrio, Plavi i Laguna Istra.

              S obzirom na to da je prošle godine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Poreču ostvaren rast od 20% posto u dolascima i 22% u noćenjima, direktor TZ Poreča Nenad Velenik rekao je kako su najave za ovu godinu već sada vrlo dobre.

-  Vjerujem da ćemo rekordnu godinu završiti u jednakom stilu. Poreč je s jučerašnjim danom došao do brojke od 3,4 milijuna noćenja, a ovakav sveobuhvatni program Adventa kao i atraktivan doček Nove godine dodatno će privući strane i domaće goste.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com/ ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec   

IN ITALIANO...