Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč dobitnik nagrade "Pametni grad"

Poreč dobitnik nagrade "Pametni grad"

Poreč dobitnik nagrade "Pametni grad"
Još jedno veliko priznanje Poreču stiglo je jučer s Konferencije „Pametni gradovi - gradovi budućnosti“, održanoj u Zagrebu. U sklopu Konferencije, koja promovira 'smart city' i srodne inicijative implementirane u hrvatskim gradovima, ali i podiže opću svijest o važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika, dodijeljene su nagrade u pet kategorija: tehnologija, uprava, energetika, sport i mobilnost.

Poreč je osvojio nagradu u kategoriji energetike s projektom „Sunčane elektrane i solarna postrojenja Grada Poreča – Parenzo“. Naime, ovim je projektom na krovove osam objekata javne namjene - deponiji Košambra, sportskim dvoranama Palestra i Veli Jože, na područnoj osnovnoj školi Nova Vas i Žbandaj, dječjim vrtićima u Baderni i Varvarima te na društvenom domu u Dračevcu, postavljeno osam sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije iz energije sunca ukupne nazivne snage 100 kW, te osam solarnih sustava toplinskih kolektora, a čija je zadaća proizvodnja toplinske energije iz energije sunca, čime se osigurava toplinska energija za proizvodnju potrošne tople vode u navedenim objektima.

- S obzirom na to da su elektrane u dvije godine rada proizvele gotovo 275.000 kWh ''zelene'' električne energije za objekte koje svi koristimo, te da smo za taj projekt osvojili ovo priznanje, potvrda je da je trud koji Grad Poreč - Parenzo ulaže u kvalitetno planiranje i provedbu strateški planiranog energetskog razvoja našega grada i više nego prepoznat. Primjer smo dobre prakse ostatku države, a da pritom radimo projekte od kojih cijela zajednica ima koristi, osvrnuo se na nagradu gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

U ime Grada Poreča-Parenzo, u Zagrebu je nagradu preuzela Gordana Lalić, direktorica gradskog poduzeća Parentium, koje je i nositelj nagrađenog projekta.

IN ITALIANO...