Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Puno kino i odlična atmosfera na otvorenju 7. Poreč Doxa

Puno kino i odlična atmosfera na otvorenju 7. Poreč Doxa

Puno kino i odlična atmosfera na otvorenju 7. Poreč Doxa Puno kino i odlična atmosfera na otvorenju 7. Poreč Doxa Puno kino i odlična atmosfera na otvorenju 7. Poreč Doxa
Uz zvuke Beatlesa jučer je otvoren 7. Poreč Dox, međunarodni festival dokumentarnog filma. Otvorenje festivala u porečko kino izmamilo je brojne ljubitelje filma i glazbe, koji su mogli uživati u filmu The Beatles: Eight Days a Week i koncertu The Beatles Revival Banda. Na festivalu će se sve do subote, 12. studenog, prikazivati filmovi po izboru Đele Hadžiselimovića, a sve će završiti velikim koncertom Jinxa.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić pozdravila je okupljene, a na svečanom otvorenju govorili su i Đelo Hadžiselimović, selektor i moderator festivala, dogradonačelnica grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović te Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije.

Hadžiselimović se osvrnuo na fenomenalan program festivala u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, dok je dogradonačelnica čestitala Učilištu na odlično organiziranom projektu i izrazila zadovoljstvo činjenicom da su građani Poreča ovu manifestaciju, koja iz godine u godinu raste, prigrlili kao svoju. Pored vrhunskog programa i brojne publike Torbica je izdvojio i novu kvalitetu Poreč Doxa, odnosno film Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa, koji su snimili učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča. Film će na Doxu biti prikazan u četvrtak, 9. studenog.

The Beatles: Eight Days a Week, film oskarovca Rona Howarda, ispunio je porečko kino, a gledatelji su kroz brojne intervjue i originalne snimke iz najboljih dana najpopularnijeg benda svih vremena otplovili u šezdesete. Dok je film završavao, The Beatles Revival Band iz Rijeke počeo je u pozadini svirati. Poznate melodije i zanimljiva scenografija pružile su tako publici gotovo autentičan glazbeni doživljaj u kinu.

Danas su na programu, uz školske matineje, tri odlična filma i otvorenje izložbe Danka Stjepanovića. Scream for me Sarajevo ispričat će nevjerojatnu priču o koncertu Brucea Dickinsona u ratom pogođenom Sarajevu ‘94., a autor filma Jasenko Pašić gostovat će u kinu nakon projekcije i u razgovoru sa Đelom Hadžiselimovićem otkriti više o filmu. U off programu bit će prikazan film airsoft kluba Mutila iz Medulina Gdje si bio ‘44?, o vječno zaigranim entuzijastima koji rekreiraju događaje iz Drugog svjetskog rata. Večer će završiti filmom Trst, Jugoslavija, koji je gotovo rasprodan, i slušaonicom ex-Yu glazbe na after Dox partyju u cafe- baru Corner.

Otvorenje izložbe Danka Stjepanovića “Jeliba, muette” održat će se u Maloj galeriji POUP-a u 20 sati, a ostat će otvorena sve do 18. studenog.

Ulaznice za projekcije mogu se rezervirati online na bit.ly/DoxRezervacije.

IN ITALIANO...