Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Grad i ove godine stipendira porečke studente i učenike

Grad i ove godine stipendira porečke studente i učenike

Do 15. studenog traju prijave na Natječaj za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija, koji Grad Poreč-Parenzo tradicionalno raspisuje tijekom listopada.

Za učenike srednjih škola Grad će dodijeliti pet stipendija, od kojih se dvije financiraju iz sredstava socijalnog programa, dok će za studente dodijeliti 24 stipendije, od kojih se pet financira iz sredstava socijalnog programa.

Grad će također dodijeliti tri stipendije za učenike/studente koji se školuju za deficitarna zanimanja, a ove su akademske godine to medicinska sestra/tehničar, profesor matematike, fizike, biologije, kemije, rehabilitator, logoped, inženjer/magistar medicinske biokemije i doktor medicine.

Pravo na natjecanje za stipendiju imaju učenici i studenti državljani Republike Hrvatske, čije je prebivalište, kao i prebivalište njihovih roditelja, na području Grada Poreča-Parenzo, a koji tijekom školovanja/studiranja stanuju u mjestu  školovanja/studiranja, odnosno, izvan prebivališta roditelja.

Prijave na Natječaj predaju se u putem pošte ili osobno u pisarnici Grada, a svi uvjeti Natječaja, kao i obrazac za prijavu, nalaze se u dokumentima u prilogu.

IN ITALIANO...