Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Grad i Županija potpisali Sporazum o provedbi Plana za zdravlje građana

Danas, 25. svibnja 2011. godine u prostorijama Zdravog grada Poreč, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić  i župan Istarske županije – Regione Istriana Ivan Jakovčić potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi Plana za zdravlje Istarske županije na području Grada Poreča - Parenzo.

Plan za zdravlje Istarske županije strateški je dokument kojim se definira županijska zdravstvena politika i koji predstavlja sveobuhvatni plan rada i razvoja zdravstvene zaštite na svim razinama zdravstvenih djelatnosti u Istarskoj županiji. Za daljnji uspjeh u implementaciji Plana za zdravlje Istarske županije važno je uspostaviti i razvijati kvalitetno partnerstvo s jedinicama lokalne samouprave, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, gospodarskim i komunalnim subjektima te udrugama građana koje imaju utjecaja na županijske prioritete određene navedenim planom.

Ovaj Sporazum ima čvrste i dobre temelje jer Istarska županija kao pobjednica među zdravim županijama i Grad Poreč kao pobjednik Hrvatske mreže zdravih gradova 2008. godine već implementiraju županijski Plan za zdravlje i sigurni smo da je Poreč zajednica koja ima konkretnu dozu spremnosti da realizira ovaj sporazum, uvodno je rekla koordinatorica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš.

Kako je prilikom potpisivanja rekao gradonačelnik, Poreč je odavno prepoznat kao grad zdravlja na što smo izuzetno ponosni jer voditi brigu kontinuirano i sustavno doista je teško, ali uz pomoć Fonda Zdravi grad mi to svake godine rješavamo i dobivamo nagrade. Iako su teška vremena nismo odustali od nekih temeljnih programa i strategija te se kroz naše aktivnosti i kroz Proračun pokušavamo brinuti o svim skupinama naših građana.

 Župan se zahvalio i čestitao svima koji su radili na ovako važnom projektu. Na njemu je kako je rekao, radilo više od 200-tinjak stručnjaka iz najrazličitijih skupina zainteresiranih za zdravlje. Za velikim zadovoljstvom pozdravljam ovaj Sporazum o suradnji Grada Poreča i Istarske županije jer vjerujem da upravo naše partnerstvo, ali i partnerstvo koje ćemo produbiti i proširiti i sa drugim gradovima u Istri za građane Istre može donijeti jednu novu dodanu vrijednost, a dodana vrijednost kada je zdravlje u pitanju zaista nema nikakve alternative, zaključio je na kraju župan Jakovčić.
Župan je na kraju svečano otvorio nove web stranice Zdrava Istra – Istria sana.