Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Dancestar show

Poreč, 21. svibnja 2011. – Večer kad su nastupili najbolji od najboljih u Poreču, DanceStar show započeo je u 21 sat pred prepunom dvoranom sportskog centra Intersport (Zelena laguna, Poreč).

Sve koreografije koje su do subotnje večeri vidjeli članovi stručnog žirija, bile su prezentirane posjetiteljima subotnjeg showa. Dvadeset najboljih koreografija, od baleta, suvremenog plesa pa sve do pravih mjuzikl koreografija nizale su se cijelu večer na veselje mnogobrojnih stranih i domaćih gledatelja. VIP žiri, u sastavu: Mani Gotovac kao predsjednica žirija, Zdenka Kovačićek i Giorgio Surian te Staša Zurpvac pomno su pratili plesne točke. U posebnom video uratku pozdravio je sve nazočne Rade Šerbedžija koji je morao otići iz Poreča prije finalnog showa.   

Počevši sa točkom naziva Bear Style, grupa najmlađih natjecatelja iz Finske izmamila je osmjehe i oduševljenje posjetitelja. Nakon mladih iz Finske, isječkom iz mjuzikla Mary Poppins publici se predstavio plesni studio iz Villacha, Austrije. Nadalje su sve redom nastavile prekrasne plesne točke kao što je Scooby Doo iz Maroshevizi Fitnesschool škole plesa iz Mađarske, zatim plesna točka Generalissimo iz plesne škole MOJCA iz Slovenije. Publiku je oduševio i Warrior Dance plesne škole High FIVE ance Company iz Austrije, a da je Michael Jackson živ zapitali smo se kad je pred očima publike nastupio predstavnik iz plesne škole Ditorsport SE iz Mađarske. Nastavile su se redati plesne koreografije iz Rumunjske (Whatever Happens,Vespasian Lungu), iz Ćeške republike (Final Destination,Actiwity DC), iz Hrvatske (Swaggers,PLESNI STUDIO FLASH DANCE UNIT), ponovno iz Mađarske (Starlight Formation,Starlight Dance Company tanciskola), a zatim iz Kine (Zhongguo Mulan) te još jednom iz plesne škole High FIVE ance Company natjecatelji iz Austrije. Plesna točka pod nazivom Wedding tape predstavile su članice plesnog studija TEUTA iz Čakovca. Plesačice iz najdalje zemlje koje su pristigle čak iz Južnoafričke republike oduševile su nazočne plesom i energijom u točci Basadi. Plesna točka Dance puppet, dance, izvedba je hrvatskih plesačica, a isječak mjuzikla Adam's Family predstavili su plesači skupine Star Corner 66 iz Austrije. Točke su se nizale prema kraju večeri i to ponovno iz Austrije, zatim Srbije i Njemačke.  Nakon puno plesa, napetost je porasla u trenutku iščekivanja koju je točku VIP žiri proglasio najboljom. Staša Zurpvac je donio rezultat na pozornicu te je službeno proglasio pobjednike DanceStar večeri 2011. Titulu najbolje točke osvojili su plesači Starlight Dance Company iz Mađarske. Na opće veselje svih plesača, nastavilo se plesati i uživati u glazbi još dugo u noć. Već slijedećeg dana svi su se vratili u prostorije na seminare i plesne radionice, a do kraja dana očekuje se i proglašenje najboljih u pojedinim kategorijama ovogodišnjeg  ESDU World Dance Mastersa u Poreču.  

O plesnom turniru: ESDU WDM 2011. u Poreču okupio je plesače iz Afrike, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Češke republike , Kine, Cipra, Finske, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Litve, Makedonije, Malte, Meksika, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine i Hrvatske. Oni su e predstavili stručnom žiriju svoje najbolje koreografije kako bi se natjecali za titulu pobjednika na turniru ESDU World Dance Masters 2011. godine. U ovih nekoliko dana plesna je pozornica primila više od 600 koreografija iz cijelog svijeta koje su se plasirale u veliko finale ESDU svjetske turneje. Druženje i natjecanje u Poreču okuplja mlade plesače ne samo zbog natjecanja već i zbog edukacije u brojnim radionicama vrsnih svjetski poznatih koreografa iz različitih plesova. Tako se svakodnevno održavaju radionice plesnih majstora hip hopa, plesa u mjuziklu,  jazza, baleta, modernih plesova te break dancea. Ove godine u Poreč je dolašlo oko 150 plesnih škola koje konkuriraju u jedanaest kategorija. Uvaženi stručni žiri koji će pratiti i ocjenjivati plesače su: Niels Robitzky Storm, Hans-Joachim Tappendorff, June Guaracci Schlosser, Santu Mamona, Daniel Lommel, Mariano Carlini, Dollie Henry, Alun Jones. Više od 3500 plesača prijavljeno je na natjecanje u slijedećim kategorijama: Open, National/Folkloric, Ballet, Breakdance, Hip Hop, Contemporary/Lyrical, Jazz, Musical, Acro Dance, Step i Theater Vocal kategorija.