Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poreč Open Air Festival okupio 60.000 posjetitelja

Poreč Open Air Festival okupio 60.000 posjetitelja Poreč Open Air Festival okupio 60.000 posjetitelja
Drugo izdanje festivala Poreč Open Air svojim je brojnim događanjima u 59 dana trajanja privuklo više od 60 tisuća posjetitelja. U 20 raznolikih zabavnih programa u kojima je na 16 porečkih lokacija sudjelovalo 130 izvođača, podjednako je uživalo domaće stanovništvo kao i brojni posjetitelji ove omiljene odmorišne destinacije. Održano je ukupno 119 događanja, od čega su posebno popularna bila ona glazbena.

Unutar glazbenog programa festivala pod nazivom Street Music i Special Events realizirano je ukupno 135 sati glazbe raznih žanrova, od jazz zvukova do elektronske glazbe. Najveći broj dobro raspoložene i rasplesane publike, čak više od 15 tisuća posjetitelja, privukao je dvodnevni MTV Summerblast čiji je glavni izvođač Will Smith upravo ovaj festival odabrao za početak svojih dugo očekivanih nastupa u Europi. Velik broj publike odazvao se i programu World Stage koji je na porečkoj rivi ugostio vrhunske tribute bendove U2, Coldplay, Red Hot Chilli Peppers, Queen i Bon Jovi. Svoju popularnost Poreč Open Air duguje raznolikom programu prilagođenom za sve uzraste, ali i jedinstvenoj festivalskoj atmosferi koja vlada Porečom tijekom cijeloga ljeta, a za koju su zaslužni brojni izvođači i dobro raspoložena brojna publika.

Program festivala revitalizirao je gradsku jezgru Poreča, a od ove se godine proširio i na gradske parkove i trgove. Pokretač Poreč Open Aira je Valamar Riviera uz partnere Grad Poreč-Parenzo i Turističku zajednicu Poreča, čak 14 sponzora, dok je tvrtka MPG zadužena za zahtjevnu organizaciju i logistiku. Vrijednost festivala već nakon prvog prošlogodišnjeg izdanja prepoznala je i Turistička zajednica Istarske županije koja je Poreč Open Airu u kategoriji festivala 2016. dodijelila prestižnu nagradu Zlatna koza (Capra d’Oro).

Rastući odaziv i pozitivne reakcije publike na festival potvrda su da je Poreč Open Air idealna platforma koja destinaciji donosi nove sadržaje tijekom cijeloga ljeta i podiže atraktivnost destinacije. U pripremi su nova iznenađenja i sadržaji za treće izdanje Poreč Open Aira, koje će i slijedećeg ljeta ulice Poreča obilježiti glazbom, smijehom i vrhunskom zabavom.

IN ITALIANO...