Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik održao prijem za DND Poreč: Sedam zlatnih pravila u gradskoj upravi

Gradonačelnik održao prijem za DND Poreč: Sedam zlatnih pravila u gradskoj upravi

Danas su se djeca susrela s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem - prigodno, u Dječjem tjednu i kao završnica projekta 7 zlatnih pravila participacije koje je Društvo naša djeca proteklih 11 mjeseci provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. 

Gradonačelnika su u temu uveli članovi DND dramske grupe odigravši u velikoj vijećnici skeč koji su osmislili i uvježbali uz pomoć voditelja. Ostavili su vidljiv utisak na gradonačelnika koji je to i glasno rekao. A nije ga manje rječitim ostavio niti razgovor s djecom koja su imala redom konkretna pitanja vezana za uvjete u svojim školama, na igralištima i javnim prostorima, sigurnom prijelazu ceste prema školi za djecu pješake/inje, pitali su o gradskom bazenu, otvaranju srednje glazbene škole, obnovi stare škole kad bude izgrađena nova, gradnji trgovačkog centra, uklanjanju ruševine u Malom Maju i još puno toga.

- Čekam svako vaše pitanje, kao u školi, nestrpljiv saznati hoću li znati na njega odgovoriti, rekao je gradonačelnik, pohvaljujući djecu jer promišljaju važne i ozbiljne teme i ne libe se o njima pitati. Obećao je vrlo skoro riješiti niz konkretnih spomenutih problema vezanih prvenstveno za sigurnost djece, a dogovoreno je da djeca ne zaborave pouku iz vlastitog skeča - nisi tužibaba ako prijaviš onoga tko uništava tvoje igralište, park, autobusno stajalište, klupu ili stolicu u školi - superklinci brinu o drugoj djeci i svom okolišu i tako postaju savjesni i odgovorni odrasli građani. 
Vanzemaljac Cool iz skeča, inače svakodnevno Sandi iz Vrsara, rekao je da ima pitanje i predpitanje. Predpitanje: - Možete li načelniku Vrsara prenijeti moje pitanje? A pitanje je bilo vezano za sigurniji okoliš tamošnje osnovne škole. 
Djeca su zahvalila gradonačelniku na odgovorima, glumica NIka i na tome što je ispunio obećanje i igralište u Kirmenjaku je dobilo nova igrala. 
Set kartica 7 zlatnih pravila gradonačelnik je ponio u svoj ured, uvjeren da mu mogu pomoći i u radu s odraslima, a djeci se to učinilo tako cool da su neki na odlasku komentirali kako imamo pre super gradonačelnika.

DND Poreč

IN ITALIANO...