Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Pijanist Marjan Đuzel večeras u Eufrazijani

Pijanist Marjan Đuzel večeras u Eufrazijani

Hrvatski pijanist Marjan Đuzel nastupit će večeras, 28. srpnja, u Poreču na 56. Koncertima u Eufrazijani. Nagrađivani glazbenik ovom će prilikom izvesti djela Beetovena, Schumanna, Chopina i Bartoka.

U Đuzelovu repertoaru djela Ludwiga van Beethovena zauzimaju posebno mjesto. U studenom 2016. izveo je Beethovenovu Hammerklavier sonatu, op. 106 u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i tako postao jedan od rijetkih hrvatskih pijanista koji su izveli to iznimno zahtjevno djelo klavirskog repertoara. Na istoj je Akademiji i diplomirao, laureat je brojnih natjecanja, a nastupa na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U 2017. godini nastupa kao solist u 5. Beethovenovom klavirskom koncertu uz Orkestar Opere HNK u Splitu, te u Šostakovičevom Koncertu za klavir, trubu i gudače uz brata trubača Ivana Đuzela i Zadarski komorni orkestar. Održava i brojne recitale u Zagrebu, Varaždinu, Beču, Bruxellesu i dr. Nakon video audicija, pozvan je na prestižno Beethovenovo natjecanje u Bonnu koje će se održati u prosincu 2017. godine.

Bit će to drugi koncert u Eufrazijevoj Bazilici ovoga tjedna u sklopu jednog od najdugovječnijih festivala klasične glazbe u zemlji. 56. Koncerti u Eufrazijani iz tjedna u tjedan nastavljaju privlačiti domaće i strane ljubitelje klasike, a dosad su u Poreču nastupili ansambl Croazzola Concertante, Tatiana Šverko i Leonardo Angelini, Trio Alba i Elisa Tomellini.  Iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč, organizatora festivala, kažu da su zadovoljni odazivom publike, a vesele i odlični dojmovi s kojima izvođači odlaze iz Poreča.

U Eufrazijani, spomeniku pod zaštitom UNESCO-a, Marja Đuzel nastupa večeras u 21 sat, a sljedeći koncert na rasporedu je već u utorak, kada će ondje nastupiti gitarist Danijel Kralj. Ulaznice za sve koncerte dostupne su na ulazu u Baziliku sat vremena prije koncerta. Rezervacije se vrše online putem rezervacijskog sustava Pučkog otvorenog učilišta Poreč ili na mail: rezervacije@poup.hr.

 

PROGRAM:
Ludwig van Beethoven: Sonata br.1 u f-molu, Op. 2, No. 1 / Sonata No. 1 in F minor, Op. 2, No. 1

Allegro

Adagio

Menuetto - Allegretto

Prestissimo

Robert Schumann: Izbor iz Bunte Blätter, op. 99 / Bunta Blätter, Op. 99 (selection)

Nicht schnell

Sehr rasch

Frisch

Ziemlich langsam

Schnell

Ziemlich langsam, sehr gesangvoll

Sehr langsam

Langsam

Toccata u C-duru, op. 7

Frederic Chopin: Nocturno u c-molu, op. 48, No. 1 / Nocturno in C minor, op. 48, No. 1

Bela Bartok: Tri etide, op. 18, Sz. 72 / Three Etudes, op. 18, Sz. 72

Allegro molto

Andante sostenuto

Rubato - Tempo giusto - Rubato