Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica

Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica Porečke starogradske zidine obnovljene, postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica

Nakon što su ranije ove godine dijelovi porečkih gradskih zidina devastirani, Grad Poreč-Parenzo ih je tijekom srpnja i obnovio, a uskoro će se, čišćenjem sa suhim ledom, ukloniti i svi grafiti na porečkim bedemima.

U sklopu sanacije zidina izrađena je i montirana nova kamena pasica koja je nedostajala na spoju srednjovjekovnog i renesansnog bedema u dužini od sedam metara, ugrađena su dva pravilna kamena komada ispod kamene pasice, dok su u suradnji s konzervatorima, duž Lungomarea, određene zone i preventivno podzidane vidljive rupe u plaštu. Radove je izveo Kapitel d.o.o., a radovi su financirani iz programa za sanaciju i održavanje kulturnih dobara na području Grada, u vrijednosti od 21.000 kuna + PDV.

Na području starogradske jezgre, nedavno su postavljene i nove ploče s dvojezičnim nazivima ulica. Inicijativa je to Mjesnog odbora Joakim Rakovac na prijedlog građana, čime je postignuta uniformiranost  svih ploča unutar starogradske jezgre, kako i priliči jednom od najposjećenijih dijelova grada i najvrjednijeg segmenta porečke kulturne baštine. Prilikom postavljanja novih ploča, poštovani su posebni uvjeti Ministarstva kulture RH i Konzervatorskog ureda u Poreču, te dignitet lokacije i povijesnog sadržaja cjeline grada.

Sve ploče izrađene su i montirane na lokacijama gdje su se nalazile postojeće ploče s raznim stilovima i vrstama natpisa, tako da sada čine jednu jedinstvenu cjelinu.

Time će starogradska jezgra dobiti novi, ljepši izgled, na zadovoljstvo svih građana i turista koji posjećuju i razgledaju naš grad.

Vrijednost radova je 64.000 kuna + PDV, a isporučitelj je I.P.P. TEXO DOMUS d.o.o.

IN ITALIANO...