Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Groblje u Fuškulinu proširuje se za dodatnih 250 mjesta, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Groblje u Fuškulinu proširuje se za dodatnih 250 mjesta, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

U nedavno izgrađenom i otvorenom Društvenom domu Fuškulin, u četvrtak, 6. srpnja 2017., održano je potpisivanje ugovora za proširenje groblja u istom naselju. Na potpisivanju su sudjelovali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Usluge Poreč d.o.o. Milan Laković, predstavnik izvođača radova Vili Vivoda i  predsjednik Mjesnog odbora Ivan Damjanić.

S postojećih 190 grobnih mjesta, nakon proširenja groblje će imati dodatnih 250 mjesta. Radovi će se izvoditi na sjevernoj strani groblja, crkve i kapelice, na površini od oko 1.500 četvornih metara. Ugovorom je definiran rok od 80 dana za izvođenje radova, a otvorenje proširenog dijela groblja očekuje se za stotinjak dana, nakon tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole. Investicija je vrijedna 1,1 milijun kuna, a nakon ove investicije potrebe Poreča i okolnih mjesta za grobnim mjestima bit će pokrivene za idućih 15 do 20 godina.

- Broj stanovnika kako u Poreču tako i porečkim naseljima stalno raste, a slijedom toga porasle su i potrebe za gradnjom komunalne infrastrukture, a time i za proširenjem groblja. Na području MO Fuškulin posljednjih godina izgrađen je Društveni dom u kojem se upravo i nalazimo, dovršen je kolektor Mugeba-Fuškulin kao i gradnja vodovodnog ogranka od Fuškulina prema Jasenovici i kanalizacija u Mugebi, rekao je gradonačelnik i dodao kako slijedi obnova stare škole u Dračevcu koja će time postati dječji vrtić s jaslicama, a projekt je već i kandidiran na Mjeru 7.4.1 Ministarstva poljoprivrede za sufinanciranje od 80%.

- Odlično surađujemo sa svim Mjesnim odborima, a pohvalio bih i veliki angažman predsjednika MO Fuškulin Ivana Damjanića i Azgelia Picca, zaključio je gradonačelnik.

IN ITALIANO...