Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine

Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine

Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine Uspješno završen prvi Croatia Match Cup u uvali Peškera, vraća se ponovno dogodine
Prvi Croatia Match Cup, regata koja se održava u sklopu jednog od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja - World Match Racing Toura, uspješno je zaključena u nedjelju, 28. svibnja 2017, nakon četverodnevnog uzbudljivog natjecanja i popratnih manifestacija koji su se održavali u uvali Peškera. World Match Racing Tour je ISAF (Svjetska jedriličarska federacija) kategorizirao kao „Special Event“, jednako kao i Volvo Ocean Race te America' s Cup, pa je tako Poreč postao dio jednog od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih spektakla.

Natjecatelji u Poreču nadmetali su se katamaranima klase M32 vrijednima oko pola milijuna eura. Konačnu pobjedu natjecanja odnijela je francuska posada Quentina Delapierrea, dok je drugoplasirana posada koju je vodio Nizozemac Piere-Jan Postma, a obje posade ovim su se sjajnim rezultatom plasirale dalje na regatu World Match Racing Toura koja će se jedriti u rujnu u SAD-u. U polufinalu se plasirao i ostvario izvrstan uspjeh Croatia Match Racing Team u sastavu Šime Fantela, Igor Marenić, Rajko Kujundžić i Mihovil Fantela)

Po proglašenju pobjednika, vlasnik licence World Match Racing Tour za Hrvatsku Vedran Sušić, pozvao je sve okupljene da i sljedeće godine dođu u Poreč, te time najavio drugo izdanje Croatia Match Cupa.

Osim samog atraktivnog natjecanja koje su gledatelji imali prilike pratiti sa obale i jedinstvenom kulisom porečke starogradske jezgre ova je manifestacija nudila i razne druge zabavne programe. Subotnja večer u Peškeri protekla je u znaku legendarnog rock sastava Zabranjeno pušenje, a njihova je svirka okupila brojne Porečane i njihove goste. Jednako uspješan koncert, ali u nešto drugačijem ritmu održao je dvije večeri prije popularni Željko Joksimović koji je zajedno sa preko tisuću posjetitelja raspjevao Poreč, a ovacije su uslijedile kada je sjeo za klavijature i odsvirao neke od svojih velikih hitova. Osim zabavnog programa posjetiteljima su na raspolaganju bili i bogata gastro ponuda, cocktail bar, zabava za najmlađe, druženje s natjecateljima i drugi sadržaji.

Na samom otvaranju prvog porečkog Croatia Match Cupa okupljenima se obratio Robert Magnusson, generalni direktor tvrtke AstonHaraldSports koja je vlasnik licence World MatchRacing Tour i proizvođač katamarana M32, a dobrodošlicu natjecateljima i dobar vjetar zaželjeli su gradonačelnik Grada Poreča - Parenzo Loris Pešurić, te direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, koji je izrazio je želju da Croatia Match Cup postane tradicionalno i prepoznatljivo događanje, te je istaknuo kako će ono zasigurno pomoći gradu da obori prošlogodišnji rekord od 3, 1 milijun noćenja.

U ime organizatora, Vedran Sušić zahvalio je Valamaru kao glavnom sponzoru, a Marko Perica iz agencije Fakat imenovao je Patrika Damijana direktorom utrke, budući da je ovaj Porečanin ozlijedio rame na službenom treningu zbog čega je bio prisiljen propustiti prvi dan natjecanja.

Izvor fotografija official website Croatia Match Cup  - http://www.croatiamatchcup.hr/

IN ITALIANO...