Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu

Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu

Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu Otvorena novouređena plaža na Gradskom kupalištu
Odsviravši na glazbenoj ogradi jedan od najprepoznatljivijih simbola grada i neslužbenu porečku himnu „La mula de Parenzo“, zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić otvorio je novouređenu plažu na Gradskom kupalištu

Glazbena ograda samo je jedan od noviteta na ovoj atraktivnoj plaži u blizini centra grada. Na 1500 kvadrata uređena je šetnica i plaža, izrađeni su dodatni pristupi plažama za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, plaže su nasipane kamenim oblutcima, a dotrajala ograda zamijenjena je novom. Potporni zid šetnice, koji je uslijed utjecaja mora i vremena dotrajao, saniran je, a uz šetnicu su postavljene i teretane na otvorenom, nove klupe, tuševi, koševi ali i dvije pametne solarne klupe.

- U posljednje tri godine Grad Poreč-Parenzo uredio je pet gradskih plaža – u Červar Portu, Saladinki, Materadi Sjever, kod tra Bare te plažu na Gradskom kupalištu. To su sve javne, gradske plaže na kojima su generacije Porečanki i Porečana naučile plivati, plaže za koje smo svi vezani i plaže na kojima smo stvorili brojne uspomene. Reakcije građana na novouređene plaže su odlične, što nam je dodatna potvrda da idemo u dobrom smjeru., rekao je zamjenik gradonačelnika Peršurić.

Podsjetio je i kako je Grad za uređenje ove plaže od Ministarstva turizma dobio 600.000,00 kn bespovratnih sredstava, što je slučaj i kod uređenja ostalih gradskih plaža. – Povlačenjem sredstava iz raznih fondova želimo što manje teretiti gradski proračun, a pritom urediti plaže i sačuvati zelene oaze, zaključio je Peršurić.

Uz glazbenu ogradu, na kojoj se u hodu udaranjem po cijevima može odsvirati „La mula de Parenzo“ postavljena je i informativna ploča o skladbi na četiri jezika, kao i informativna ploča o Lorenskom križu koji se nalazi uklesan u obalnim stijenama. Porečki arhitekt  Antonio Marion je na temelju istraživanja otkrio da se radi o zanimljivom primjerku križa koji se koristio u razvijenom srednjem vijeku, što svjedoči o prisutnosti francuskih moreplovaca u porečkom akvatoriju.

Vrijednost uređenja Gradskog kupališta je 1,8 milijuna kuna + PDV, a radove je izvela Ekspert gradnja iz Buzeta.

IN ITALIANO...