Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

GLASAJTE ZA COCA-COLINO VJEŽBALIŠTE U POREČU!

Otvoreno je glasanje za Coca-Colin projekt uređenja vježbališta u Hrvatskoj. Vježbališta na otvorenome, tzv. aktivne zone, uredit će se u deset gradova diljem Hrvatske. I to u prva četiri grada s najvećim brojem glasova u kategoriji gradova do 10.000 stanovnika, u prva tri grada u kategoriji od 10.000 do 35.000 stanovnika, te u prva tri grada po broju glasova u kategoriji onih s više od 35.000 stanovnika. Poreč-Parenzo spada u Grad od 10.000 do 35.000 stanovnika.

Glasovati se može jednom dnevno od 15. veljače do 15. travnja 2017., treba se prijaviti preko profila na Facebooku, a jedna osoba može glasovati jednom dnevno.Više o sustavu glasovanja nalazi se na stranicama http://www.pokretzaradost.hr/   

Nakon završetka glasovanja Coca-Cola će urediti vježbališta u odabranim gradovima u suradnji s gradskim upravama te će im predati aktivne zone u trajno vlasništvo.

Svaka aktivna zona bit će opremljena s ukupno šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a uza svaku je spravu istaknuto i pravilno izvođenje vježbi. Spravama se mogu koristiti rekreativci i profesionalni sportaši, umirovljenici i tinejdžeri, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. Nakon otvorenja u svakoj će aktivnoj zoni Coca-Cola organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport, te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

U sklopu projekta Coca-Cola je lani uredila i predala na korištenje vježbališta na otvorenome u Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu.    

IN ITALIANO...