32. sajam Promohotel u dvorani Žatika od 22. do 25. veljače

32. sajam Promohotel u dvorani Žatika od 22. do 25. veljače

Novosti
2017-02-20

Promohotel, 32. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održat će se u porečkoj dvorani Žatika od 22. do 25. veljače 2017. godine; najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici organizatora - tvrtke Studio 053, direktor Franko Štiković, direktorica sajma Ivana Štiković i vanjska stručna suradnica Nataša Ravnić Gašparini, te gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić, direktor Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Damir Sirotić i pročelnica Ureda za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković. Svečano otvorenje zakazano je u srijedu u 12 sati.

Više izlagača, više izložbenog prostora

Ovogodišnji sajam održat će se na 4.200 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora, a na njemu će se predstaviti 180 izlagača. Sve navedeno predstavlja porast od 20 posto po pitanju broja izlagača, te porast od 30 posto površine izlagačkog prostora u odnosu na lanjsku godinu. Na sajmu će se predstaviti tvrtke iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Republike Srbije, Španjolske, Belgije i Mađarske, koje zastupaju više od 450 poznatih svjetskih brendova.  

Kako je na konferenciji za novinare istaknula direktorica sajma Ivana Štiković, Promohotel je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana, a predstavljeni proizvodi također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Dodala je kako je cilj održavanja sajma približavanje našim sugrađanima svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu kako bi se doprinijelo promociji i razvoju grada, te šire okolice. Svi zainteresirani imat će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje.

Gradonačelnik Edi Štifanić istaknuo je važnost ove manifestacije za Poreč i za turizam.

-Ako igdje postoji kakva globalna industrija i globalna konkurencija onda je to u turizmu. Svi koji se bave turizmom trebaju pratiti suvremene trendove, a Promohotel je idealna prilika da se pokažu svi novi trendovi u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Normalno je da se to održava u našem gradu koji je lider hrvatskog turizma i istaknuo bih kako Poreština čini 10 posto hrvatskog turizma, rekao je gradonačelnik. Pozvao je pritom sve sugrađane i sve ljude koji se bave hotelijerstvom i ugostiteljstvom da dođu na sajam i pogledaju sve što se nudi. Gradonačelnik je dodao kako se posebno veseli brojnim događanjima i edukacijama koje će se na sajmu događati.

- Promohotel je prvi sajam u godini koji se događa u našem gradu i bit će ih još nekoliko ove godine, čime polako, ali sigurno Poreč postaje i sajamski grad što je i bila jedna od intencija prilikom izgradnje ove dvorane“, dodao je. Zaželio je svima dobru sezonu i podsjetio kako su pokazatelji za ovu sezonu dobri, a hoteli svoja vrata otvaraju prije i zatvaraju kasnije nego lani.

Konferencije, forumi, prezentacije, degustacije – sve besplatno

Damir Sirotić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Pula istaknuo je kako će Promohotel ove godine biti i domaćin 4. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja Istarske županije sa naglaskom na inovativnim rješenjima važnim za uspješno vođenje obiteljskog smještaja, koji će se u organizaciji HGK Županijske komore Pula i Upravnog odjela za turizam Istarske županije održati u petak, 24. veljače s početkom u 13:00 sati. Pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodam Mraković također je istaknula kako njihov odjel organizira  i konferenciju „Upravljanje gastronomskim manifestacijama – izazovi i prilike“  

Svakodnevni program Promohotela bit će obogaćen zanimljivim stručnim događanjima, okruglim stolovima, predavanjima, radionicama i prezentacijama kompetentnih predavača, a posjetitelje očekuje i svakodnevni cooking show. Posjetitelji će imati priliku vidjeti prezentacije jela od strane renomiranih istarskih restorana i njihovih kuhara kao i prezentacije talijanske kuhinje, finger fooda, sljubljivanje craft piva i namirnica na bazi mesa te moderne kombinacije jednostavnih namirnica.

U četvrtak, 23.veljače u 11:00 sati, na vanjskom djelu izložbenog prostora u šatorskoj konstrukciji održat će se 3. OTVORENO PRVENSTVO ISTRE ZA NAJBOLJEG PIZZA MAJSTORA „MAINARDI PIZZA KUP ISTRA 2017“ . Otvoreno prvenstvo Istre u izradi pizze koje organiziraju Mainardi food i Napoletanski mlin CAPUTO, pod pokroviteljstvom Udruge Napoletanskih Pizzaiuola APN. Istog dana u 16:00 sati bit će proglašenje najboljeg pizza majstora koji će kao nagradu dobiti priliku da brani boje Mainardi tima na svjetskom prvenstvu za najboljeg pizzaiuola „TROFEO CAPUTO“ u Napulju na XVI CAMPIONATO MONDIALE DEL PIZZAIUOLO – TROFEO CAPUTO 2017.    

Ulaz na sajam kao i na stručna događanja, slobodan je za sve posjetitelje.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:

Srijeda, 22.02.2017. / 12:00 – 19:00h

Četvrtak, 23.02.2017. / 10:00 – 19:00h

Petak, 24.02.2017. / 10:00 – 19:00h

Subota, 25.02.2017. / 10:00-17:00h  

Detaljan program u privitku

IN ITALIANO...