Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju

Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju

Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju Glas Istre: Na jesen stotinu djece kreće u novu osnovnu školu u Žbandaju

Glas Istre od 17. veljače 2017. donosi reportažu o izgradnji područne osnovne škole u Žbandaju, za koju je rok dovršetka rujan ove godine. Prenosimo tekst u cijelosti:

Za desetak dana kreće gradnja nove škole u Žbandaju, za što je na natječaju za izvođača radova izabrana tvrtka Radnik Križevci. S njom Grad Poreč-Parenzo kani ovih dana potpisati ugovor u kojem će biti istaknuto da je rok izvođenja radova 150 dana. Nova zgrada, vrijedna oko 7,5 milijuna kuna, napravit će se na mjestu postojeće, sada srušene školske zgrade.

- Poručujemo javnosti i roditeljima da nova područna škola mora biti gotova do rujna, odnosno do početka školske godine 2017./2018., doznajemo od pročelnika gradskog odjela za upravljanje gradskom imovinom, Đulijana Petrovića. Rekao je da su primili ukupno osam ponuda na javnom nadmetanju, od koji su šest bile valjane, a ona križevačkog Radnika ocijenjena je najboljom.

Osim u Žbandaju, Grad kani uskoro, najvjerojatnije u travnju, početi gradnju nove škole u Finidi, vrijednu 60 milijuna kuna. Za obje  škole Grad uzima kredit na rok otplate od 10 do 15 godina. Rok dovršetka škole u Finidi jest rujan iduće godine.

Sportska dvorana

Prema riječima gradonačelnika Edija Štifanića, nova područna škola u Žbandaju imat će oko tisuću kvadrata za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda. Uz školu, koja će imati kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i svlačionicu, sagradit će se manja sportska dvorana i parking. Od rujna prošle godine djeca, koja su polazila staru školu u Žbandaju, nastavu pohađaju u Svetom Lovreču. Kako ističe Štifanić, činjenica je da je MO Žbandaj jedan od najbrže rastućih i trenutno ima već 80 učenika. Nova dvorana neće biti na raspolaganju samo školarcima, već će služiti i drugim žiteljima za potrebe mjesnog odbora, rekreacije za starije i druge aktivnosti mještana.

Prodaja građe

Budući da je stara zgrada srušena, gradonačelnik je donio odluku o prodaji demontirane drvne i kamene građe u otvorenom javnom postupku koji je otvoren do srijede, 22. veljače u 12. sati. Minimalna početna cijena za taj materijal jest 7.500 kuna za drvenu građu, potom 4.000 kuna za kamene škrile i 18.400 kuna za kamene stepenice. To se zajedno prodaje za 29.900 kuna bez PDV-a, za što su zainteresirani dužni najprije uplatiti Gradu jamčevinu od 1.500 kuna, a zatim poslati ponudu na adresu gradske uprave do srijede. Kriterij odabira bit ć e najviša ponuđena cijena, a prije toga kompletan materijal koji se nudi na prodaju mogu razgledati od 8 do 14 sati radnim danom, osim četvrtkom kada se može do 16 sati.

(Tanja KOCIJANČIĆ, Glas Istre)