Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Otvoreno polivalentno igralište u Buićima

U sklopu proslave Sv.Martina, danas, 13. studenog 2010. godine u naselju Buići svečano je proslavljeno otvorenje polivalentnog igrališta u čiju je izgradnju Grad Poreč uložio 546.000,00 kuna.

Tako su žitelji Žbandaja, Buići i Kaduma dobili suvremeno višenamjensko igralište, dimenzija 42 x 22 metara, odnosno ukupne površine 924 m2, koji će služiti za nekoliko vrsta sportova među kojima nogometa, rukometa i košarke.

Nenad Sinožić, predsjednik MO Žbandaj zahvalio se Gradu na ovoj vrijednoj investiciji, kazavši kako će igralište zasigurno biti od velike koristi stanovnicima i sportašima ovog kraja.

Prilikom otvaranja igrališta porečki gradonačelnik Edi Štifanić kazao je kako je riječ o tipičnom polivalentnom igralištu kojih na području grada Poreča ima 21. Također je istaknuo zadovoljstvo činjenicom što je MO Žbandaj dobio potpuno opremljeno igralište na zadovoljstvo svih građana ovog dijela grada. Ovo je 11 igralište po redu i na ovom području treba izgraditi još samo igralište u Radmanima, rekao je gradonačelnik.

U sklopu svečanog otvorenja igrališta odigrana je prijateljska malonogometna utakmica između predstavnika Žbandaja, Buići i Kadumi.

Igralište je ograđeno zaštitnom ogradom, te su postavljeni golovi, koševi, klupe i koševi za smeće. Također je izgrađena i javna rasvjeta sa suvremenim reflektorima. Na četiri stupa rasvjete postavljeno je ukupno osam reflektora koji će omogućiti sportske susrete i u večernjim satima te će koristiti svim uzrastima sportaša i mnogim klubovima. Sva ugrađena oprema u potpunosti je usklađena s europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Radi lakšeg i sigurnog pristupa igralištu izgrađena je i cesta (49m x 4 m), te pješačka staza (25m x 2 m).
Voditelj projekta i nadzor nad izvođenjem radova vodio je UO za komunalni sustav, a izvoditelji su bili poduzeće Cesta d.o.o. iz Pule, Đusto d.o.o. Poreč, Yellow ball d.o.o. Poreč i Top metal d.o.o. iz Tara.