Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

4. prosinca 2010. humanitarni koncert – VOLIM ISTRU

Danas, 05. studenog 2010. godine u Maloj vijećnici gradske uprave Grada Poreča održana je konferencija za tisak povodom humanitarnog koncerta VOLIM ISTRU koji će se u dvorani Žatika održati  04. prosinca 2010. godine s početkom u 17.00 sati.

Humanitarni koncert VOLIM ISTRU organizira udruga za promicanje kulture i znanosti te očuvanje hrvatske tradicijske baštine HITAN SLUČAJ u suradnji sa Caritasom Porečke i Pulske Biskupije  kojemu će ići sav prikupljeni prihod od prodanih ulaznica za pomoć potrebnima Porečke i Pulske Biskupije u godini borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti.

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić kazao je kako je Grad uvijek spreman pomoći drugima jer jedna od osnovnih ingerencija grada je da pomaže svojim sugrađanima. Grad za ovaj koncert daje besplatno dvoranu i cjelokupnu komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujem svima koji učestvuju u toj akciji, svima koji su organizirali koncert kao i onima koji će kupiti kartu i doći na koncert te na taj način pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, naglasio je Štifanić.

Posebno zahvaljujemo gradonačelniku Štifaniću koji je odmah prepoznao i dao nam bez oklijevanja podršku za organiziranje takve jedne manifestacije. Cilj nam je napuniti dvoranu Žatika i stvoriti kulturu duha i zajedništva, kazala je predsjednica Udruge Hitan slučaj Tatjana Tomaić te dodala kako se treba njegovati istarska tradicija.

Dopredsjednik Udruge Zoran Tomaić najavio je umjetnike koji će nastupati na koncertu, a to su: klapa Kvarner (Bakar), klapa Samobor, klapa Sv. Juraj (Split), ženska klapa Sozal (Rab), klapa Labin (Labin), mješoviti zbor Roženice (Pazin), zbor Gimnasium (Pula), Duo Magnolija, folklorno društvo Pazin, KUD Matko Laginja (Sv. Lovreč), limena glazba Sv. Lovreč, Vinko Coce, Sergio Pavat, Zoran Tomaić, Lidija Percan, a od pjesnika Elmo Cvek, Malvina Mileta, Tomislav Milohanić i Slavko Krajcar.

Ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije vlč. Željko Zec naglasio je važnost ovog koncerta koji će se dogoditi upravo na završetku europske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a u godini obitelji. Iz tog razloga naša biskupija preko svog Caritasa posvetit će osobitu pažnju potrebnima i siromašnima. Zato će koncertom biti pomognuto deset istarskim obiteljima obajsnio je vlč.Zec.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a prodavat će se u svim župama po Istri, a na dan koncerta i na blagajni dvorane Žatika.