Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održan prijem za jubilarne darivatelje u povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi

Održan prijem za jubilarne darivatelje u povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, danas, 25. listopada 2016., u Maloj je vijećnici upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Grada Poreča – Parenzo. Tom prilikom zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović darivateljima jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč dodijelila je prigodne plakete.

- Mišljenje zajednice o dobrovoljnom davanju krvi je oduvijek bilo pozitivno, a mi kao Grad smo svjesni činjenice da je darivanje krvi najvažnija aktivnosti koju provode sva društva Crvenog križa, pa i tako naše, porečko. Drago mi je da se broj davaoca konstantno povećava, posebno među mladima, kod kojih se budi svijest o važnosti darivanja krvi, za njih ali i za zajednicu. Konačno, poželjet ću ipak da potrebe za dozama krvi budu što manje, ali u svijetlu današnjeg dana, zahvaljujem vam se na hrabrosti i solidarnosti koju pokazujete svojim donacijama, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč, Vesna Janko Finderle, posebno je naglasila važnost upoznavanja mladih s važnošću darivanja krvi, činom kojim se ne poklanja samo dragocjena tekućina, već i širi empatija i humanost.

- Ove je godine GDCK Poreč  surađivalo s KBC Rijeka, a  dosad je organizirano devet akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koje se odazvalo 688 osoba. Od toga je ostvareno 584 doze, dok je prvodavaoca ove godine bilo 39, što potvrđuje stalni porast, rekla je ravnateljica, napomenuvši kako je njihova prisutnost u vrtićima i školama, te edukacija mladih jedan od glavnih faktora zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju i mladi, s navršenih 18 godina starosti.

Ravnateljica je dodala kako će jubilarni darivatelji iz 2014. i 2015. godine u petak, 28. listopada, sudjelovati i na prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Zahvalnicu za 100 davanja krvi dobio je Marijan Popić, za 75 Azeglio Picco i Vlatko Vitulić, dok su za 50 darivanja zahvalnicu dobili Ivan Cabadaj, Zoran Jendrašić i Mladen Rakovac. Večeras darivatelji krvi u Domu obrtnika imaju svečanu sjednicu na kojoj će plakete primiti i oni koji danas nisu bili prisutni svečanosti u Maloj vijećnici Grada, a svojim malim umjetničkim djelima djeca DV Radost zahvalit će darivateljima krvi na velikom doprinosu zajednici. 

IN ITALIANO...