Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Delegacija gradonačelnika bugarskih gradova posjetila Poreč

Delegacija gradonačelnika bugarskih gradova posjetila Poreč

Izaslanstvo gradonačelnika bugarskih gradova posjetilo je jučer, 19. listopada 2016., Poreč. Na radnom sastanku u Vili Polesini, je, uz domaćine gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo Edija Štifanića  i njegove zamjenike Nadiju Štifanić Dobrilović i Lorisa Peršurića, sudjelovalo desetak gradonačelnika nekoliko bugarskih gradova.

Gradonačelnik Štifanić gostima je predstavio aktualne gradske projekte, poput dovršetka gradske zaobilaznice i najvećeg europskog projekta u javnom sektoru u ovom dijelu Europe – EU Projekta Poreč, ali ih je upoznao i s funkcioniranjem i ovlastima lokalnih samouprava. Također, naglasio je važnost turizma za Poreštinu, na kojoj se ostvaruje deset posto sveukupnog hrvatskog turizma, što za Poreč i Poreštinu dodatno potvrđuje status predvodnika turizma u našoj zemlji.

Bugarski gradonačelnici, predvođeni Angelom Papazovim, predsjednikom Upravnog vijeća Regionalne Asocijacije općina „Trakija“ i gradonačelnikom grada Parvomaj, te Ivanom Varlyakovim, izvršnim direktorom Regionalne Asocijacije općina „Trakija“, predstavili su RAO Trakija i općine članice, te njihova dobra iskustva u realizaciji projekata iz EU programa. S domaćinima su raspravljali i o odnosima između lokalne i regionalne vlasti, te održivom razvoju, upravljanju resursima i otpadom kao i o privlačenju investicija.

Nakon radnog sastanka, bugarska je delegacija obišla centar Poreča i kompleks Eufrazijeve bazilike, pri čemu su posebno pohvalili ljepotu i uređenost grada.

IN ITALIANO...