Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Jedna od najcjenjenijih južnokorejskih violončelistica Meehae Ryo besplatnim koncertom otvara ovogodišnje izdanje violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“

Jedna od najcjenjenijih južnokorejskih violončelistica Meehae Ryo besplatnim koncertom otvara ovogodišnje izdanje violončelističkog natjecanja „Antonio Janigro“

Besplatnim koncertom u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, u četvrtak, 20. listopada 2016., s početkom u 19.30 sati, jedna od najcjenjenijih južnokorejskih violončelistica Meehae Ryo otvorit će ovogodišnje violončelističko natjecanje „Antonio Janigro“. Koncertom, koji je poklon svim Porečanima i gostima, uz pratnju Zagrebačkih solista, Ryo će najaviti 11. izdanje natjecanja na kojem će, od 20. do 25. listopada nastupiti 77 violončelista iz 15 zemalja svijeta.

Od petka, 21. listopada do utorka, 25. listopada 2016. u prostorijama Umjetničke škole Poreč i Pučkog otvorenog učilišta Poreč  trajat će natjecanje u šest kategorija, u kojima će nastupati mladi virtuozi na violončelu iz raznih krajeva svijeta, a po završetku svake kategorije članovi međunarodnog ocjenjivačkog suda, renomirani glazbenici, imat će s kandidatima radionice. što ovo natjecanje čini jedinstvenim u svijetu. Završni koncert najboljih nagrađenih natjecatelja bit će u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u utorak, 25. listopada 2016. u 19,30 sati. Ono što isto ovo natjecanje čini posebnim jest da će čitavo natjecanje biti praćeno „live streamingom“, odnosno, moći će se pratiti putem interneta iz raznih krajeva svijeta, no organizatori pozivaju sve one koji su u mogućnosti da uživaju u umjetnosti sviranja na violončelu uživo dolaskom na natjecanje i koncerte. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Natjecanje su omogućili: Ministarstvo kulture, Istarska županija, Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Zagreb te brojni sponzori i donatori, naši sugrađani, koji su prepoznali i podržali vrijednost ove kulturne manifestacije koja će zasigurno obogatiti našu svakidašnjicu.

IN ITALIANO...

Dodatni materijali