Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održana prezentacija EU Projekta Poreč na stručnom skupu državne vodopravne inspekcije u Poreču

Održana prezentacija EU Projekta Poreč na stručnom skupu državne vodopravne inspekcije u Poreču

Održana prezentacija EU Projekta Poreč na stručnom skupu državne vodopravne inspekcije u Poreču Održana prezentacija EU Projekta Poreč na stručnom skupu državne vodopravne inspekcije u Poreču

U organizaciji Uprave vodnog gospodarstva, 13.listopda 2016. godine u Villi Polesini sastali su se državni i županijski vodopravni inspektori radi održavanja stručnog skupa na kojem se raspravljalo o radu u ovoj godini i aktualnim stručnim temama u domeni zaštite voda.

Skupu kojem je prisustvovala pomoćnica ministra poljoprivrede Elizabeta Kos, uvodno se obratio Voditelj službe državne vodopravne inspekcije pri Ministarstvu poljoprivrede, Vlado Rogić sa pozdravnim govorom kojim se zahvalio Gradu Poreču na gostoprimstvu rekavši da je za održavanje godišnjeg skupa odabran Poreč  kao nositelj jednog od trenutno najvećih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj. Rogić je potom istaknuo važnost projekta Poreč i općenito važnost ulaganja u sustav prikupljanja i obrade otpadnih voda za stvaranje pretpostavke dugoročne zaštite okoliša radi nesmetanog razvoja turističkog gospodarstva kao osnovne privredne grane ovog područja.

Nakon obraćanja Rogića, skupu se obratio direktor Odvodnje Poreč d.o.o. Milan Laković, te prezentirao projekt Poreč istaknuvši ključne dokumente i studije izrađene u svrhu apliciranja projekta koji je u konačnici odobrila EU Komisija početkom srpnja 2013. godine. Direktor se, nadalje, u svom izlaganju osvrnuo na odabranu MBR tehnologiju pročišćavanja otpadnih voda, rekavši kako se radi o vrhunskoj tehnologiji III. stupnja pročišćavanja koja omogućuje ponovno korištenje pročišćene vode za navodnjavanje i u razne društveno korisne svrhe. Također je razjasnio odabir pozicija budućih uređaja gdje se težilo izmještanju istih sa najatraktivnijih lokacija uz obalu na lokacije u zaleđe. Zaključio je kako se važnost projekta očituje u stvaranju pretpostavki za dugoročnu zaštitu okoliša, uvođenju najmodernijih tehničkih rješenja za obradu otpadnih voda, eliminiranju mogućnosti zagađenja podzemnih voda te postizanju usklađenosti sa EU Direktivama. 

Na kraju se skupu obratio tehnički direktor Odvodnje Poreč d.o.o., Srđan Mažar, s osnovnim tehničkim značajkama provedbe projekta, aktualnog stanja i pokazatelja napretka radova.

Nakon održane prezentacije, prikazan je i promotivni video projekta.

U kratkoj diskusiji koja je uslijedila, pružene su dodatne informacije zainteresiranim sudionicima skupa.

Odvodnja Poreč d.o.o.

IN ITALIANO...